BUÜ'den Dijital Sektöre Nitelikli Personel Yetistirecek Protokol

BUÜ'den Dijital Sektöre Nitelikli Personel Yetistirecek Protokol

Farkli endüstrilerin bugün ve gelecekte ihtiyaç duydugu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli is gücünü yetistirmek amaciyla egitim-ögretim faaliyetlerini sürdüren Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), sektör temsilcileriyle is birligi yapmaya devam ediyor.

BUÜ yönetimi, mesleki ve teknik egitimin kalitesini artirmaya katkida bulunmak adina özel bir protokolü hayata geçirdi. BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile dijital alanda yenilikçi çalismalar yürüten Digitorium Elektronik Teknolojileri A.S. arasinda akademik ve bilimsel is birligi yapilacak. Hazirlanan protokole Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ile firma ortagi Samet Cebel imza atti.

Nitelikli projeler ön planda

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, mesleki egitimde paydas is birligini artirmak ve mezunlarin istihdaminin saglanmasina yönelik destekleyici çalismalar yapmak için sektör temsilcileriyle yakin iliskiler kurmaya özen gösterdiklerini vurguladi. Teknik Bilimler MYO’nun kendi alaninda lider bir egitim kurumu oldugunu belirten Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, "Biz bir arastirma üniversitesiyiz. Nitelikli projelere ve çalismalara her zaman için öncelik veriyoruz. Üniversite-sanayi is birligi faaliyetleri de bize bu konuda büyük katkilar sunuyor. Teknik Bilimler Meslek Yükseokulumuz, ise alaninda Türkiye lideri olmus ve son derece kiymetli egitim-ögretim faaliyeti yürüten ve yani sira katma degeri yüksek projelere imza atan bir okulumuz. Bugün hayata geçirecegimiz protokol de bunun en güzel örneklerinden birisi oldu. Is birligimizin hayirli olmasini, daha genis çapli çalismalara vesile olmasini diliyoruz" sekilde konustu.



Ilgili gençler sektöre kazandirilacak

Digitorium Elektronik Teknolojileri A.S. Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Samet Cebel ise sirket olarak ülke adina fayda saglayacak çalismalara imza atmaya gayret ettiklerini söyledi.

Bu sektöre ilgi duyan gençlere de ellerinden gelen destegi vermek istediklerini aktaran Samet Cebel, "Lise ve üniversite ögrencilerine yönelik özel projeler yürütüyoruz. Bu alanda yetisen gençlerin az oldugunu, sektörün bu konuda açik verdigini düsünüyoruz. Üniversitemizle birlikte sektörü seven, meslegini sahiplenen, donanimli ve gelismeye açik gençler yetistirebilecegimize inaniyoruz. Protokolün bu anlamda her iki tarafa da hayirli olacagina inaniyoruz. Destekleri için Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu yöneticilerine ve hocalarina tesekkür ediyoruz. Hayirli olsun" dedi.

Is birligi imza töreninde BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Mehmet Karahan, okul yöneticileri, akademisyenler ve firma temsilcileri de hazir bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile