BUÜ'den Üniversite-Sanayi Isbirligine Yeni Halka

BUÜ'den Üniversite-Sanayi Isbirligine Yeni Halka

Türkiye’deki 23 arastirma üniversitesi arasinda bulunan Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), bilimsel çalismalarinin çerçevesini genisletmeye devam ediyor. Üniversite-Sanayi isbirliginin daha da yükseltilmesini hedefleyen üniversite yönetimi, is dünyasinin farkli kesimleriyle daha fazla proje üretebilmek için yeni protokoller imzaliyor.

BUÜ ile TEKAYDINLAR Otomotiv Motorlu Araçlar ve Karoser San. ve Tic. A.S. firmasi arasinda mesleki ve akademik isbirligi sözlesmesi imzalandi. Otonom Araç Gelistirme Grubu (OTAGG) tarafindan Teknofest Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarismasi Özgün Araç kategorisi için gelistirilen OTAGG-01 otonom aracinin sasi ve kabuk üretimi Tekaydinlar ile ortak yapilacak. Taraflar, yenilikçi ve çevreye duyarli ürün ile teknolojilerin tasarimi ve gelistirilmesi amaciyla ortak Ar-Ge çalismalari yürütecek. Hazirlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ile TEKAYDINLAR Otomotiv Finans Müdürü Ebru Tasocak imza atti.

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, arastirma üniversiteleri içerisindeki mevcut yerlerini daha da yukarilara çekebilmek adina özel bir çalisma programi uyguladiklarini vurguladi. Üniversite-Sanayi isbirligi konusunda ciddi bir tecrübeye sahip olduklarinin altini çizen Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, “Bu alanda kendimizi daha da gelistirebilmek adina yogun bir emek harciyoruz. Akademisyenlerimizin sahip oldugu bilgiyi, is dünyamizin donanimiyla birlestirmek ve ortaya katma degeri olan projeler çikarmak istiyoruz. Bugüne kadar farkli sektörlerde hizmet veren yüzlerce isletmeyle akademik ve bilimsel isbirligi içerisinde bulunduk. Bu isbirliklerinden iki taraf da faydalaniyor. Ayni zamanda ögrencilerimize staj ve uygulama dersi anlaminda yeni kapilar açiliyor. TEKNOFEST’e hazirlanan gençlerimiz için de maddi destegin yani sira mentörlük destegi sagliyoruz. Üniversitemizle isbirligi yapacak olan TEKAYDINLAR Otomotiv firmamiza tesekkürlerimizi sunuyorum. Bugün imzalayacagimiz protokolümüzün yeni isbirlikleri için kapilar açmasini temenni ediyorum” dedi.

TEKAYDINLAR Otomotiv Finans Müdürü Ebru Tasocak ise, Bursa Uludag Üniversitesi ile isbirligi içerisinde olmanin isletmeleri için büyük bir gurur oldugunu belirtti.

Geçmiste farkli üniversitelerle de birlikte proje ortakligi yaptiklarina isaret eden Ebru Tasocak, Bursa Uludag Üniversitesi ile yeni dönemde nitelikli çalismalar yürüteceklerine inandiklarini kaydetti.

Isbirligi imza töreninde BUÜ Ar-Ge Koordinatör Yardimcisi Ögr. Gör. Koray Aki, Makine Mühendisligi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Karpat, Bilgisayar Mühendisligi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Emir Dirik, OTAGG ekip liderleri ile sirket temsilcileri de hazir bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile