BUÜ, Enstitü Mezunlari Ile Arastirma Üniversiteleri Arasindaki Yerini Saglamlastiracak

BUÜ, Enstitü Mezunlari Ile Arastirma Üniversiteleri Arasindaki Yerini Saglamlastiracak

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022-2023 Egitim-Ögretim yilinda yüksek lisans ve doktorasini tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan ögrencileri için bir tören düzenledi.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen mezuniyet törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadir Eryigit, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Kaya, yerel yönetim temsilcileri, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katildi.

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, BUÜ’nün 23 Arastirma Üniversitesi arasinda yer aldigina isaret etti. Yeni dönemde buradaki siralamada çok daha yukarilara çikabilmek için özel bir çaba sarf edeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Arastirma Üniversiteleri liginin içinde yer aliyoruz. Toplam 23 üniversite var bu ligde. YÖK Baskanligi her yil Kasim ayinda bu ligdeki siralamayi açikliyor. Burada yer almak bizim için ayri bir prestij ve avantajlar getiriyor. Daha üst düzeyde ögrenciyi üniversitemize çekmek, sehrimizdeki potansiyeli harekete geçirmek ve Türkiye’deki üniversite siralamasinda layik oldugumuz yerlere ulasabilmek için Arastirma Üniversiteleri arasinda daha üst siralarda yer almamiz gerekiyor. Bunun için de çok daha fazla çalisacak ve yukarilara çikmaya gayret edecegiz. Tüm eforumuzu da bu gaye ugruna harcayacagiz” diye konustu.

Mezunlara yeni istihdam kapilari açilmali

BUÜ’nün sahip oldugu 4 enstitünün Arastirma Üniversitesi hedefinde ayri bir yeri olduguna deginen Rektör Yilmaz; “Arastirma Üniversitesi denildiginde lisansüstü egitime agirlik veren üniversiteler biraz daha ön plana çikiyor. Üniversitemizin ikili bir yapisi var. Kitlesel egitim-ögretim konusunda uzmanlasmis bir kurumuz. Buradan yüzbinlerce mezun verildi.

Birçogu Türkiye’nin çok önemli yerlerinde görev yapiyor. Ülkenin herhangi bir yerinde herhangi bir kurumda üniversitemiz mezununa rastlamaniz muhtemeldir. Yüksek lisans konusunda da yetkin kurumlar arasinda yer aliyoruz. Bizim bundan sonraki gayretimiz, doktora derecesinde çok daha fazla ögrenci alabilmek ve mezun verebilmek olacaktir. Ülkemizde genel anlamda doktora mezunlari akademik hayati hedefliyor. Bu yanlis demiyorum. Ancak buradaki yelpazeyi biraz daha genisletmemiz gerekiyor. Doktora mezunlarimiz için özel sektörde daha fazla çalisabilme imkâni olusturacak projeler üretmemiz gerekiyor. Üniversitemiz üst yöneticileri, enstitü yöneticilerimiz ve akademisyenlerimiz ile bu konuda çalisma yapacak ve daha fazla istihdam olusturacak isbirliklerinin yapilmasina imkân verecek çalismalar ortaya koymamiz gerekiyor. Yeni dönemde bu konunun da yakin takipçisi olacagiz. Ögrencilerimizin ailelerini ve kiymetli katkilari olan akademisyenlerimizi tebrik ediyor, ögrencilerimize de yeni hayatlarinda basarilar diliyorum” açiklamasinda bulundu.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadir Eryigit ise yüksek lisans ve doktora mezuniyetine hak kazanan tüm ögrencileri tebrik etti. Konusmasinda BUÜ’nün Arastirma Üniversitesi misyonuna atifta bulunan Prof. Dr. Kadir Eryigit; “Yazilan her bir lisansüstü tezi, potansiyel yayin veya yayinlar olarak gören bir anlayisa sahibiz. Lisansüstü egitim boyunca yapilan veya yapilacak akademik çalismalar, üniversitemizin Arastirma Üniversitesi hedeflerine son derece kiymetli katkilar saglayacaktir. Ögrencilerimize bizlere bu anlamda katki sagladiklari için tesekkürü bir borç biliyorum. Fedakarca evlatlarinin egitimlerine destek veren ailelere ve akademisyenlerimize sükranlarimizi sunuyorum. Mezunlarimiza bundan sonraki yasamlarinda basarilar diliyorum. Yollari açik olsun” dedi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü 2022-2023 Yili Doktora Tez Ödülü alan Dr. Nergis Imamoglu’nun kisa bir konusma yaptigi program, mezunlarin ani belgelerini almalari ve hep birlikte kep firlatmalariyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile