BUÜ'nün Proje Çalismalari Yazilim Destegiyle Güçlenecek

BUÜ'nün Proje Çalismalari Yazilim Destegiyle Güçlenecek

Türkiye’deki 23 arastirma üniversitesi arasinda yer alan Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), arastirma faaliyetlerini güçlendirmek ve akademik altyapisini gelistirmek için yenilikçi isbirlikleri yapmaya devam ediyor.

Bursa Uludag Üniversitesi, Bias Mühendislik firmasiyla özel bir isbirligi protokolüne imza atti. Sektörün lider isletmeleri arasinda yer alan Bias, Mühendislik Fakültesi akademisyen ve ögrencilerine proje çalismalarinda kullanilmak üzere ücretsiz yazilim hizmeti verecek. Protokol çerçevesinde Hexagon tarafindan üretilen MSCOne lisansi, egitim platformu olan ELeaming ve teknik danismanlik hizmetlerini kapsayan isbirligi sözlesmesi BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ve Bias Mühendislik Uzman Lisanslama ve Egitim Yöneticisi Özüm Çelik Altinçekiç arasinda imzalandi.

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, sürdürülen arastirma faaliyetlerinde en büyük ihtiyacin yenilikçi teknolojileri dogru sekilde kullanabilmek oldugunu belirtti.

Içerisinde yer aldiklari arastirma üniversiteleri kategorisinde niteligi yüksek projeler üretebilmenin çok önemli kazanimlar sagladigini ifade eden Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, “Yer aldigimiz ligde degerli bir rekabet var. Burada her yil ölçümleme yapiliyor. Arastirma faaliyetleri, niteligi ve kapasitesi de siralamada ön plana çikmaya vesile oluyor. Yarim asirlik bir üniversitesiyiz. Potansiyelimizi en dogru sekilde kullanmak ve mümkün olan en yüksek basamakta yer almak istiyoruz. Arastirma üniversitesi vizyonunu iyi anlamak ve burada kalici olmak için dis paydaslarimizin destegini ihtiyaç duyuyoruz. Bugün sizlerin verdigi destek büyük bir önem tasiyor. Protokolümüzü imzalamak ve bu isbirligini yürürlüge sokmak bizi ayrica mutlu ediyor. Katkisi olan herkese tesekkür ediyor, hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Isbirligine dair bilgi veren Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yazici ise yürüttükleri bilimsel çalismalarda yazilim konusunun son derece önemli bir yer tuttugunu vurguladi. Bias Mühendislik ile 4 yildir bu isbirligini sürdürdüklerini kaydeden Prof. Dr. Murat Yazici; “Yazilim sektörü son derece genis ve içerisinde mühendislik alanina dönük çok fazla çözüm var. Firmadan 4 yildir lisans destegi aliyoruz. Egitim, arastirma ve proje yürütme noktasinda degerli faydalarini görüyoruz. Isbirliginin protokole dökülmesi bizim için de ayri bir mutluluk oldu. Bias Mühendislik yöneticilerine üniversitemize ilgi ve destekleri için tesekkür ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

Bias Mühendislik Uzman Lisanslama ve Egitim Yöneticisi Özüm Çelik Altinçekiç de üniversitenin arastirma faaliyetlerine katki saglayabilmekten dolayi büyük bir memnuniyet duyduklarini vurguladi. Isbirliginin gelistirilmesi için firma olarak her türlü adimi atmaya hazir olduklarini kaydeden Özüm Çelik Altinçekiç, ögrencilere ve arastirmaci akademisyenlere destek vermeye devam edeceklerinin altini çizdi.

Protokol imza töreninde BUÜ Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca,Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyeleri Dr. Ögr. Ü. Harun Güçlü ve Dr. Gönenç Duran ile firma yöneticileri de hazir bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile