Büyük Anadolu Hastaneleri Sağlık Konferanslarına Devam Ediyor

Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Dahiliye Doktoru Volkan Konya, hipertansiyondan korunmak için öncelikle tuz alımının kısıtlanması, ideal kilonun korunması, sigara kullanılmaması, alkol alınmaması, düzenli egzersiz yapılması, stresi kontrol yöntemlerini kullanmak gerektiğini belirtti.

Büyük Anadolu Hastaneleri ve Tekkeköy Belediyesi işbirliğiyle 'Sağlık Konferansları' kapsamında üçüncü etkinlik düzenlendi. Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen sağlık konferansının bu seferki konuşmacısı Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Dahiliye Doktoru Volkan Konya oldu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Güner Armutlu, 'Hastanemiz bu tür etkinlikleri belirli periyotlarla gerçekleştirmektir. Sosyal sorumluluk çerçevesinde hastanemizdeki doktorlarımızı Samsunlularla buluşturuyoruz. Bugün de iç hastalıkları Doktorumuz Dahiliye Uzmanı Dr. Volkan Konya hocamızı sizlere buluşturduk. Sizlere sağlık konusunda bilgiler vererek, sizlerin soracağı sorulara da cevap verecek. Bu etkinliğe katkı sağlayan Tekkeköy Belediye Başkanımız Hayati Tekin'e ve siz değerli katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 'dedi.

Belediye Başkanı Hayati Tekin ise her zaman Tekkeköylünün yanında olduğunu ve onlara hizmet etmekten onur duyduğunu söyledi. Tekin, şunları söyledi: 'Hizmeti ayağınıza getirmeye devam ediyoruz. Belediye olarak çeşitli programlarla siz değerli Tekkeköylü hemşerilerimizi bu tür sosyal etkinliklerde bir araya getirmeye çalışıyoruz. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından düzenlenen etkinliğe belediye olarak katkı sağlayıp sizleri sağlık konusunda bilgilendirmek için buraya çağırdık.”

Sunumunu yapan Dahiliye Doktoru Volkan Konya; diyabetin, hipertansiyon, sindirim hastalıkları (gastrit, ülser, reflü), kolesterol gibi 4 konu başlığı altında katılımcılara bilgiler verdi. Volkan Konya, şunları ifade etti: 'Hipertansiyon, basit olarak yüksek kan basıncı demektir. Kan damarları bir ağacın dalları gibi kalpten çıkıp tüm organ ve hücrelere gerekli oksijen ve besin maddelerini ulaştıran kan hücrelerini taşırlar. Damarlarımızdaki kanın hücrelere ulaşması ancak bir basınç altında akmasıyla mümkündür ki biz buna kan basıncı diyoruz. Hipertansiyon, zaman zaman sinsi bir şekilde belirti vermeden de ortaya çıkabileceği gibi özellikle ense kökünde zonklayıcı tarzda baş ağrısı, bulantı-kusma, burun kanaması, uyuşukluk, yorgunluk, endişe, kulak çınlaması, bulanık görme veya gözlerde kararma ve fazla idrar çıkarma gibi belirtiler göz ardı edilmemeli, hipertansiyon yönünden araştırılmalıdır.

Hipertansiyondan Nasıl Korunabiliriz diye sorarsak; öncelikle ilaç dışı tedaviler şeklinde adlandırılan aşağıdaki yaşam tarzı değişikleri yararlı olacaktır. Tuz alımının kısıtlanması, ideal kilonun korunması, sigara kullanılmaması, alkol alınmaması, düzenli egzersiz yapılması, stresi kontrol yöntemlerini kullanmak. İlaç dışı yöntemlerle tansiyonun istenen düzeye indirilemez ise çeşitli tansiyon düşürücü ilaçlar içersinden size en uygun seçimi doktorunuz yapacaktır. Bu yüzden her zaman düzenli kontrollerinizi yaptırmayı unutmayın. '

Genel anlamda iç hastalıkları konusunda özellikle yemeyin, sigara içmeyin, spor yapın uyarısında bulunan Uz. Dr. Volkan Konya, 'Ben bütün hastalarıma bu uyarıyı yapıyorum. Uyarılarımıza uyarsanız düzenli sağlıklı bir yaşantınız olur. Yoksa sağlıksız bir yaşantınız olmasına sebep olabilirsiniz. Ayrıca, muayene sonrası verilen endoskopiden korkmayın bunu yaptırın. Çünkü hastalığın tam anlamıyla nedeni yapılan tahlillerden sonra çıkıyor. Son olarak ilaç kullanmadan önce muhakkak doktorunuza başvurun. Bilinçsiz ilaç kullanmayın. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. 'diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile