Büyük Anadolu Yürüyüşüne İzmir’Den Katılan Grup Uşak’A Ulaştı

Büyük Anadolu Yürüyüşüne İzmir’Den Katılan Grup Uşak’A Ulaştı

Büyük Anadolu Yürüyüşü adı altında Türkiye‘nin yedi bölgesinden Ankara‘ya yaya olarak başlatılan yürüyüş devam ediyor. Ege Bölgesi ayağından katılanlar Uşak’a ulaştı.

Uşak’ta bir gün mola verecek olan grup İstasyon Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. 9 kişiden oluşan gruba CHP İl teşkilatı ve Uşak çevre Gönüllüleri Derneği de destek verdi. Grup akşam Büyük Anadolu Yürüyüşü hakkında halkı aydınlatmak amacıyla 20 dakikalık Anadolu‘nun İsyanı isimli kısa film gösterisi yapacak.

Ankara‘ya Mayıs ortasında dört koldan ulaşacaklarını ifade ederek grup yürüyüşe İzmir’den katıldıklarını ifade ederek “Feryadımızı duyan yok. Anadolu‘da binlerce yıldır ekip biçtiğimiz tohumlar yok olmaya başladı. Ormanlarımız parça parça kesiliyor. Bu yıkım karşısında, tüm insanlığın ortak mirası, eski yerleşim alanları sular

altında kalıyor” dediler.

Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel ise yaptığı konuşmada, “Büyük Anadolu yürüyüşünü destekliyoruz. Anadolu’nun dört bir tarafında doğa katlediliyor. Ormanlarımız ve akarsularımız HES ve barajlarla yok edilmeye çalışılıyor. Dağlarımız, maden şirketleri tarafından parsellendi, delik deşik ediliyor. Yaşamımız, nükleer ve termik santrallerle tehlike altında. Feryadımızı duyan yok. Anadolu‘da binlerce yıldır ekip biçtiğimiz tohumlar yok olmaya başladı. Ormanlarımız parça parça kesiliyor. Bu yıkım karşısında, tüm insanlığın ortak mirası, eski yerleşim alanları sular altında kalıyor. Sayısız hayvanlar ve bitkiler yok olmakta. Bu nedenle yürüyüşçülere destek veriyoruz” dedi.

CHP İl Başkanı Mahmut Ünal ise doğal varlıkların tahrip edilmesine, ormanların ve akarsıların bulunduğu bölgelere nükleer ve termik santraller kurulmasına karşı olduklarına kaydederek yapılan yanlış uygulamaların ekolojik dengeyi bozduğunu dile getirdi.

Büyük Anadolu Yürüyüşüne katılan grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Geceyi Uşak’ta geçirecek olan Büyük Anadolu Yürüyüşü‘nün Ege ekibi, yarın Afyonkarahisar’a doğru yola çıkacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile