Büyük Depremlerin Ardindan Antalyali Berberden Takdir Toplayan Davranis

Büyük Depremlerin Ardindan Antalyali Berberden Takdir Toplayan Davranis

Antalya’da bir berber, Kahramanmaras merkezli büyük depremlerin ardindan sehre gelen depremzedelere 3 ay boyunca ücretsiz hizmet verecegini belirtti.

Kahramanmaras merkezli iki büyük depremin ardindan-kurtarma ve enkaz kaldirma çalismalari devam ederken, diger taraftan bölgede bulunan binlerce insanin baska sehirlere nakilleri de devam ediyor. Turizm kenti Antalya’ya su ana kadar 100 binden fazla depremzede geldi. Sehre gelen depremzedelerin yaklasik 70 bine yakini otellerde kalirken, binlerce kisi de KYK yurtlarina yerlestirildi. Birçok insan ise yakinlarinin yaninda kalmayi tercih etti.

"Depremin acisi hepimizin acisidir"

Antalya’nin Muratpasa ilçesi Zerdalilik Mahallesi’nde berber Eyüp Ensar Yildirim, sehirde yasayan depremzedelere ücretsiz hizmet vermeye basladi.

Yildirim, AFAD ekiplerinden alinan belge ile kendisine basvuran depremzede vatandaslarin 3 ay boyunca ücretsiz olarak tiras edecegini belirtti.

23 yildir meslegini yaptigini belirten Yildirim, "Depremin acisi hepimizin acisidir. Çok büyük bir afet oldu. Ülkemizin 10 ilini de tüm illerini etkileyen bir afet oldu. Insanlarin cani, bizim de yüregimiz yandi. Acimizi tarif edemiyoruz. Ben de buna istinaden depremzede kardeslerime yapmak istediklerimi yaptim. Meslegim geregi onlara bir yardimim dokunsun istedim" dedi.



"Bu sekilde daha güçlü bir ülke oluruz"

3 ay boyunca depremzedelerin tiraslarini ücretsiz yapacagini belirten Yildirim, "Elimden geldigi kadar yapacagimi yapacagim. Su an için böyle bir karar aldim. Bizim esnaf olarak su anda insanlarimiza yardimci olmamiz lazim. Gida ihtiyaçlarinin karsilanmasi gerekir. Bu sekilde daha güçlü bir ülke oluruz. Bu basit bir deprem degil. Bu baska illerde de olabildi" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile