Büyük Sehir Sanat Galerisi Sempozyumu Gerçeklestirildi

Büyük Sehir Sanat Galerisi Sempozyumu Gerçeklestirildi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan tamamlanarak sehrin, sanatseverlerin ve sanat camiasinin hizmetine sunulacak olan Büyük Sehir Sanat Galerisi’nin Sempozyumu, alaninda önemli sanatçilar ve akademisyenler tarafindan gerçeklestirildi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklesen sempozyumda, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, AK Parti Kayseri Kadin Kollari Baskani Meral Kosar, Il Kültür Turizm Müdürü Sükrü Dursun, Büyüksehir Belediyesi Daire Baskanlari, alaninda önemli ve uzman isimler, akademisyenler ve sanatseverler yer aldi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan sempozyumda konusan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Büyük Sehir Sanat Galerisi’nin açilisini iki asamada gerçeklestirmek istediklerini ve bunlarin ilkinin sempozyum seklinde olmasini tercih ettiklerini belirterek, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin kültür ve turizm alaninda çok degerli çalismalara imza attigini söyledi.

Öztürk konusmasinda, “Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak bir çok alanda hizmet vermekteyiz. Kültür, turizm alaninda da çok degerli çalismalarimiz var. Özellikle meslek edindirme kurslari, sanat akademileri olmak üzere bagli bulundugu Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin sirketi olan KAYMEK A.S. gibi bir sirketi var. Biz bu sirket ile Kayseri’ye hizmet ediyoruz. Orada birbirinden degerli hocalarimiz var, idarecilerimiz var. Insallah önümüzdeki yillarda, bu sanat galerimizin de açilmasi ile sanatseverleri bir alanda bulusturup sehrimize katma deger üretmeyi, çok daha güzel iserle bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Dr. Memduh Büyükkiliç’in da tabi bu çalismalari yaparken bizlere sonsuz destegi var. Her zaman biz onu yanimizda hissediyoruz” diyerek hayirli olsun temennilerinde bulundu. Sempozyum, Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Sevin Düz, sanatçilar Ahmet Aytekin, Funda Alaybeyi, Dr. Ahmet Zeki Yavasi ve Nevin Karaca’nin sunumlari ile gerçeklestirildi.

Sempozyum sonunda günün anisina toplu fotograf çekimi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile