Büyük Şehir Sürecine Katkı

Büyük Şehir Sürecine Katkı

Avrupa Birliği Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo Da Vinci (LDV) Hareketlilik projeleri kapsamında 2013 yılı proje teklif çağrısı döneminde BİLSAM Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan ‘Yeni Büyükşehirlerin Yerel Yönetim Uygulamalarını AB Standartlarında İncelemeleri’ başlıklı AB projesi kabul edildi.

Bilgi Yolu, Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği (BİLSAM) tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Avrupa Birliği Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo Da Vinci (LDV) hareketlilik projeleri kapsamında 2013 yılı proje teklif çağrısı döneminde BİLSAM Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan ‘Yeni Büyükşehirlerin Yerel Yönetim Uygulamalarını AB Standartlarında İncelemeleri’ başlıklı AB projesi kabul edildi. İlgili proje 2013 Teklif Çağrısı döneminde sunulan 2293 proje arasından seçilen ve yeter puan alan 348 proje arasında yer aldı.

Bu proje kapsamında BİLSAM’ın koordinasyonunda yeni büyükşehir olan Malatya, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Mardin Belediyeleri ile Van Valiliği başta olmak üzere 12 yerel ortak kurumdan 42 katılımcı İspanya’nın Sevilla, Almanya’nın Essen ve Duisburg, Hollanda’nın ise Amsterdam gibi büyükşehirlerine teknik ziyaretler gerçekleştirerek ve 3 hafta süren incelemelerde bulunacaklar” ifadeleri kullanıldı.

BİLSAM Araştırma Merkezi, Malatya Araştırmaları Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklama şu ifadelerle devam etti:
“BİLSAM, kurulduğu 2005 yılından beri eğitim, kültür ve sosyal alanların yanı sıra kentlilik ve kentleşme ile ilgili de birçok çalışma yürütmüştür. Bu çerçevede kentlerimizin sorunlarına ortak akıl ve bilimsel yaklaşımlar çerçevesinde çözümler geliştirmek amacıyla, akademisyen, mühendis ve ilgili alanlarda uzman çok sayıdaki üyesiyle yerel yönetimler, kentlilik ve kentleşme konularında birçok sempozyum, panel, çalıştay yürütmüş ve araştırma raporları hazırlamıştır. Bu proje de bunlardan biridir.

Büyükşehir yapılanması, güçlü bir organizasyon yapısını, insan kaynağının geliştirilmesini ve kurumsal kapasitenin artırılmasını zorunlu kılmaktadır. Uygulanacak olan bu projeyle katılımcılar, Avrupa’nın gelişmiş 3 farklı ülkesinde modern yerel yönetim uygulamalarını, çağdaş yönetim tekniklerini, şehirlerde altyapı, ulaşım, çevre düzenlemesi, imar ve konut yapımı alanlarında uygulanan teknoloji ve yenilikleri yerinde görecek, yeni uygulamalara katılacak, başarılı örnek ve sistemleri inceleyecek ve böylece bilgi becerilerini artıracaklardır. Yeni ve başarılı sistemlerin uygulanabilirliği araştırılarak ülkemize transfer edilmesi ve büyükşehirlerin yerel yönetim uygulamalarına adaptasyonu amaçlanmaktadır. Bu proje Malatya’nın ve katılımcı diğer illerin büyükşehir olma sürecine anlamlı düzeyde katkı yapacaktır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile