Büyükçekmece Belediyesi Yardim Tirlari Ukrayna Için Yola Çikti

Temel gida ve tibbi malzemelerden olusan 2 yardim tiri, Büyükçekmece’den Ukrayna’ya gitmek üzere yola çikti. Tirlar, Büyükçekmece Belediye baskani Dr. Hasan Akgün, Ukrayna Isanbul Baskonsolosu Roman Nedilskyi ve ülkelerini terk ederek Türkiye’ye siginan Ukraynali vatandaslarin tarafindan ugurlandi.

Ukrayna’da savasin uzun sürmesi ülkede temel gida ve tibbi malzeme stokunun neredeyse tükenmesine yol açti. Büyükçekmece Belediyesi Ukrayna’da bulunan Dolyna belediye baskaninin gönderdigi ihtiyaç listesine göre ilk yardim, tibbi malzeme, kadin ve çocuklar için malzeme, yiyecek içecek ve hijyen malzemeleri hazirladi. Hazirlanan malzemeler gerçeklestirilen törenle yola çikti. Törene Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, Ukrayna Istanbul Baskonsolosu Roman Nedilskyi ve savastan kaçarak Türkiye’ye siginan Ukraynalilar katildi.



“Savas çok korkunç”

Ukrayna’daki savastan kaçarak Türkiye’ye siginan Mariia Kharhel, “Ben Kiev’de yasiyordum, 24 Subat’ta savas basladi.

Savas basladiginda ilk bir hafta Kiev’de kaldik, sürekli bombalar atiliyordu. Bomda seslerinden geceleri uyuyamiyorduk. Savas çok korkunç. Ülkemizi terk etmek zorunda kaldik. 13 Mart’ta arabayla Ukrayna’dan çiktik, nereye gidecegimizi bilmiyorduk. Direkt Türkiye’ye geldik. Burada bir hafta kaldiktan sonra Romanya üzerinden Avrupa’ya gidecektik, ancak annemin pasaportunda sorun çiktigi için Türkiye’de kaldik. Çok tesekkür ederiz. Türkiye halki bizi geri çevirmedi, bize sahip çikti. Gidecek bir yerimiz yoktu, evimiz yoktu, ama Türkiye bize sahip çikti” seklinde konustu.



“Yardimlarimiz devam edecek”

Törene katilan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, “Bugün Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisini 37’inci günü, son derece ahlaksiz bir saldiri, 21’inci asrin ilk çeyreginde bunlari görmek bütün dünya içinde korkunç bir manzara. Büyükçekmece Belediyesinin Ukrayna ile iliskisi kardes sehirlerden dogmaktadir. Dolyna sehri ile iliskilerimiz var, burasi da Rusya tarafindan bombardimana maruz kaldi. Kardes sehir belediye baskanimizin bize göndermis oldugu listeler dogrultusunda ilk etapta yiyecek gönderdik. Rusya’nin saldirilarinin artmasi sonrasinda bizden daha çok istenilen kan durdurucu ilaç ve operasyonlarda kullanilan dikim malzemeleri yani yaralanmalara karsi kullanilacak malzemeler ve diger hijyen malzemeleri bunlarin içerisinde kadin, çocuk, ve diger malzemeler var. Dolu dolu iki büyük tir, yaklasik 35 bin paket malzeme var içerisinde, yardimlarimiz devam edecektir çünkü böyle bir saldiri karsisinda hangi ülke olursa olsun insan olan herkes yardima kosar. Biz buraya gelen her misafiri kabul ediyoruz agirliyoruz. Ramazani yüzü suyu hürmetine insallah bu savas durur" ifadelerini kullandi.

“Ukrayna savasiyor, savasmaya devam edecek”

Ukrayna Istanbul Baskonsolosu Roman Nedilskyi ise "Ukrayna’da yer alan savasin 37’inci günü, Rusya Federasyonu acimasiz bir savas baslatti. Savas devam ediyor. Ukrayna direniyor ve bu savasi kazanacagimizdan eminiz. Tüm medeni dünyanin ve Türkiye’nin Ukrayna’ya sonsuz destegi var biz bugün bu destege sahit oluyoruz. Türkiye’de her kesimden destek veriliyor, bu destekler bizim için çok önemli. Bugüne kadar Türkiye’den Ukrayna’ya 61 tir yardim ulasti ve bu destekler bizim için çok önemli. Insani yardimlarin ötesinde Türkiye arabuluculuk yapiyor. Geçtigimiz günlerde Istanbul’da üst düzey ikili görüsmeler yapildi bu görüsmeler devam edecek. Türkiye bu görüsmelerde çok önemlidir. Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ikili görüsmelerde verdigi destek barisa yaklastiran çabalardir. Her iki tarafla da görüserek baris için çabaliyor biz bu çabalarindan dolayi minnettariz. Herkesin bilmesi gereken bir konu var. Ukrayna bagimsizligini koruyacak ve sinirlarini muhafaza edecek. Savasmak gerekiyorsa Ukrayna savasiyor, savasmaya devam edecek ve varligini koruyacak" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile