Büyükçekmece'de 20 Yildir Ayni Yere Yuva Yapan Leylekler Bu Yil Da Gelerek Yuva Yapti

Büyükçekmece'de 20 Yildir Ayni Yere Yuva Yapan Leylekler Bu Yil Da Gelerek Yuva Yapti

Yaklasik 20 yildir Büyükçekmece ilçesinin Karaagaç Mahallesi’nde elektrik direginin üstüne yuva yapan leylekler, yol genisletme çalismasinin ardindan korunan yuvalarina bu yil yeniden geldi.

Büyükçekmece Belediyesi geçtigimiz yil Karaaagaç Mahallesi’nde yol genisletme ve yenileme çalismasi baslatti. Çalismalari yerinde denetleyen Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, elektrik diregi üzerinde yavrulari ile yasayan leylekleri görünce bölgedeki çalismalarin leylek yavrulari büyüyüp yuvalarini terk edinceye kadar durdurmustu. Yapilan çalismalarda leyleklerin 20 yildir yuva yaptigi elektrik direkleri korunmustu. Bu yil yuvalarini yeniden ayni elektrik diregi üstüne kuran leylekler mahalle sakinlerinin nesesi oldu.

Leyleklerin gelisini mutlulukla karsilayan mahalle sakinleri duygularini söyle dile getirdi:

Ebru Aydin: "5 yildir buradayim esnaflik yapiyorum. Leyleklerimiz hala burada. Her yil Nisan, Mayis ayi gibi burada oluyorlar. Daha önce burada bir diregimiz vardi. Baskanimiz sag olsun, hayvanlarin dogal düzenini bozmadi. Farkli bir noktaya kaydirip tekrardan hayvanlarin yuvalarini orada kendileri elleriyle yaptirdi. O açidan çok memnunuz. Burada dogal yasamin bozulmamasi, köy ortamimizin hiçbir sekilde düzenimizin bozulmamasi bizleri çok mutlu etti. Bunun için Hasan Baskan’imiza çok tesekkür ederiz.’’

Tugçe Karagöz ise “19 yildir buradayim. Buradaki leylek yuvasini hiçbir zaman kaldirmadilar. 19 senedir mart aylarinda leylekler yuvasina geliyor. Insaatlar yapildigi halde o diregi oradan kaldirmadilar. Fark ettiyseniz diregi boyadilar ama yenisini koymadilar sirf yuvasi bozulmasin diye. Bir tane daha var onu da kaldirmiyorlar hiçbir sekilde” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile