Büyükçekmece'de Asik Veysel Için Anma Gecesi Düzenlendi

Büyükçekmece'de Asik Veysel Için Anma Gecesi Düzenlendi

Türkiye’de asiklik geleneginin en önemli temsilcilerin olan Asik Veysel Satiroglu, 24. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde gerçeklesen bir konserle anildi.

Asik Veysel’in eserlerini seslendiren 105 kisilik dev orkestranin “100 Mizrapli Asik” isimli konserine Veysel’in torunu Çigdem Özer’de katildi.

Konserde duygu dolu anlar yasayan Özer, “Asik Veysel’imiz sadece benim dedem degil aslinda herkesin dedesi” diye konustu.

UNESCO 2023 Asik Veysel Anma Yili çerçevesinde Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçeklesen konsere vatandaslarin ilgisi oldukça yogun oldu. Genel Sanat Yönetmenligi - Sef Taner Demiralp ve Sef Neslinay Çinar yönetimindeki koro, Asik Veysel’in hayatinin eserleriyle bütünlestirildigi muhtesem bir konsere imza atti. Asik Veysel’in 10 eserinin icra edildigi “10 Mizrapli Asik” konseri salonu dolduran yüzlerce dinleyici tarafindan ayakta alkislandi.

“Asik Veysel bir hayattir”

Konser sonrasinda bir açiklama yapan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, "Uluslararasi 24. Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açilisiyla ilgili özel gecelerden ikincisini yasadik. Dün aksam Medeniyetler Korosu bu sahneden geldi, geçti. Bu aksam Cumhuriyetin, bu ülkenin yetistirmis oldugu en büyük ozanlardan biri olan, en basta olan Asik Veysel geldi, geçti bu sahneden. Muhtesem bir Asik Veysel gecesi oldu. Asik Veysel anildi. 2023 yili Asik Veysel Yili olduguna göre UNESCO bu güzel karari aldigina göre biz de 2023 yili içerisinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yili kutlama etkinliklerinde çokça Asik Veysel’i anacagiz. Asik Veysel bir halk ozani, bir düsünür, bir felsefeci Asik Veysel bir hayattir. Anlatmak ve anlamak bir baska olgudur. Anlamaya çalisacagiz. Gelecek kusaklara aktarmaya çalisacagiz." dedi.

“Modern çagin filozudur”

Asik Veysel’in torunu Çigdem Özer duygularini su sözlerle ifade etti: "Bugün Büyükçekmece’de çok özel bir gece yasadik. 24. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Programi çerçevesinde Sayin Baskanimizin da ifade ettigi gibi o özel gecelerin bir tanesinde sag olsunlar beni de davet ettiler. Bugün benim anlatmak isteyecegim her seyi bu sahnede gördüm ben bugün. Koca Veysel’in Cumhuriyet sevgisini, Atatürk sevgisini, hümanist ve zengin iç dünya yapisini, toprak sevgisini, tabiat sevgisini, vatan sevgisini bugün çok güzel bir sekilde, güzel bir orkestrayla ve güzel bir anlatimla bugün Büyükçekmece halkiyla paylastilar. Çok mutlu olarak ayriliyorum ben. Cumhuriyetin 100’üncü yilinda Asik Veysel’in de ben her zaman sey diyorum Asik Veysel’imiz sadece benim dedem degil aslinda herkesin dedesi. Çünkü UNESCO 2023 yilini tüm dünya insanligini ilgilendiren, baris ve sevgi dolu mesajlar veren Asik Veysel için ‘’Asik Veysel’in Anma ve Kutlama Yili’’ olarak tüm dünyada ilan etti. Bu çok önemli bir gelismedir. Asik Veysel modern çagin filozudur bana göre. Her bir siirinden kitap çikacak kadar bilgeli ve derinlige sahiptir. Onun için iyi ki Asik Veysel’imiz var. Iyi ki onun ile ilgili böyle güzel programlar yapacak görüste belediyelerimiz ve insanlarimiz var. Ben emegi geçen herkese basta Sayin Baskanim olmak üzere ekibine ve tüm sanatçilarimiza gönülden sahsim ve ailem adina çok tesekkür ediyorum.’’
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile