Büyükçekmece'de Esini Öldürüp Firar Eden Sanik Hakkinda Iddianame Hazirlandi

Büyükçekmece’de esi Derya Aslan’i öldürüp firar eden Sami Aslan ve azmettirdigi iddia edilen babasi Mehmet Sirri Aslan hakkinda iddianame hazirlandi. Iddianamede her iki sanik hakkinda da agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep edildi. Öte yandan iddianamede cinayetten sonra firar eden Sami Aslan’in Yunanistan’da Interpol tarafindan yakalandigi aktarildi.

Büyükçekmece’de esi Derya Aslan’i (32) öldürüp firar eden Sami Aslan (33) ve azmettirdigi iddia edilen babasi Mehmet Sirri Aslan (58) hakkinda iddianame hazirlandi.

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, 29 Temmuz 2020 tarihinde Büyükçekmece’de agaçlik alanda Derya Aslan’in öldügü üzerine ihbar geldigi ve polis ekiplerinin olay yerine gittigi anlatildi. Yapilan incelemelerde maktül Aslan’a 3 merminin isabet ettigi ve her birinin öldürücü oldugu belirtildi.

“Sanik ‘kiz kardesini öldürdüm haberin olsun’ dedi”

Cinayetin ardindan baslatilan sorusturma kapsaminda maktül Derya Aslan’in abisi Mehmet Akin’in ifadesine basvuruldugu iddianamede açiklandi. Akin ifadesinde “Olay günü aksam saatlerinde Sami bizi aradi. Gelip esimi aliyorum dedi.

Derya’yi alip gitti. Sami bir saat sonra tanimadigim bir numaradan aradi. ‘Ben kiz kardesini öldürdüm, haberin olsun’ dedi.

Ben de ‘nasil bunu yaparsin nerede yaptin’ dedim. Bana ‘Çakmakli’da’ dedi ve telefonu kapatti. Ardindan beni aradigi numaradan aradim. Telefonu bir erkek açti. Ticari taksi soförü oldugunu söyledi’ dedi.



“Öldürdüm kanimi temizledim”

“Iddianamede Mehmet Akin’i arayan numaranin ticari taksi soförü Gökhan Apaydin’a ait oldugunun tespiti aktarildi. Apaydin alinan ifadesinde olay günü sanik Sami’nin aracini durdugunu aktararak “Araca bindikten sonra benden telefonumu istedi. Bende verdim. Önce annesini aradi onunla Kürtçe konustu.

Sonra baska bir numarayi daha aradi ‘öldürdüm kanimi temizledim aglama lan’ seklinde konusup kapatti’ seklinde beyanda bulundu.

Iddianamede sanik Sami Aslan’in kardesi Hakime Batir’in beyanlarina da yer verildi.

Batir, kardesinin kendisine Derya’yi öldürdügünü ve “Namusumu temizledim hakkinizi helal edin” dedigini beyan etti.

Maktulün abisi Mehmet Akin kardesi ile sanigin bosanma asamasinda oldugunu söyleyerek “Ramazan ayi içerisinde Derya ve Sami’nin evinde aile toplantisi yapmistik. Bunun nedeni de kardesim Derya’nin çocuguna telefon almis olmasi ve Sami’nin de bu telefonu görüp Derya’nin ikinci telefonu sanmasiydi. Sami birçok suç kaydi olan çocuklari ile ilgilenmeyen biriydi. Evlilik asamasinda biz kabul etmeyince kiz kardesimi kaçirmisti. Sami bosanmakta israr edince ben kardesimi çocuklari ile birlikte kendi evime götürdüm. Ikinci telefon sanigin babasi Sirri Aslan’da kalmisti. Sirri, kiz kardesimin farkli erkekler ile konustugunu, olay çikmasin diye Sami’ye söylemediklerini ve kardesimin kendini asmasini söylemis” seklinde konustu.



“Sami’yi cinayete azmettirdigim iddialari asilsizdir”

Sanik Mehmet Sirri Aslan ise ifadesinde “Iddia edildigi gibi kesinlikle Derya’nin kendini asmasini söylemedim. Art niyetim olsa Derya’yi agabeylerine teslim etmezdim. Sami orada öldürürdü. Sami’yi cinayete azmettirdigim iddialari asilsizdir” dedi.

Sanik Aslan Yunanistan’da Interpol tarafindan yakalandi

Iddianamede Sami Aslan hakkinda yakalama emri ve kirmizi bülten çikarildigi, Aslan’in Yunanistan Interpol birimlerince yakalanarak tutuklandigi bilgisi üzerine iade talepnamesi hazirlandigi ve sonucunun beklendigi aktarildi.

Iddianamede sanik Sami Aslan’in aldatildigini düsünerek esi Derya’yi öldürdügü ve sanigin babasi Mehmet Sirri Aslan’in ise cinayete azmettirerek suça istirak ettigi belirtildi.

Sanik ve babasinin agirlastirilmis müebbet hapsi istendi

Iddianame kapsaminda sanik Sami’nin ‘esi kasten öldürme’, sanigin babasi sanik Mehmet Sirri’nin ise ‘töre saiki ile öldürmeye azmettirme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis ile cezalandirilmasi istendi.

Iddianame kapsaminda Sami Aslan’in iade islemlerinin ardindan saniklarin önümüzdeki günlerde yargilanmalarina baslanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile