Büyükçekmece’de Kentsel Dönüşüm Seferberliği

Büyükçekmece’de Kentsel Dönüşüm Seferberliği

Büyükçekmece Belediyesi, kent dönüşüm seferberliğine devam ediyor.

Büyükçekmece’de kentsel dönüşümüm bu seferki durağı Tepecik Mahallesi oldu.Tepecik Mahallesi’nde bulunan depreme dayanıksız cami ve iş merkezi düzenlenen törenle yıkıldı. Kentsel dönüşüme deprem yenileme çalışması olarak da destek veren Büyükçekmece Belediyesi yeni çehresine adeta kavuşuyor.

Prensip olarak camilerin altına ticarethane koydurmadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece de kentsel dönüşüm, şehrimizin karakteristik yapısına uygun olarak devam etmektedir.Yıllardır yenilenmesi gereken ve kendini dahi ayakta tutamayan iş merkezini ve camiyi yıkıyoruz. İş merkezinin yerine yeşil saha olacak. Camiyi ise iki kat daha büyük Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapıp halkımızın hizmetine sunacağız’’ dedi.

30 yıldır kentsel dönüşümü yaptıklarını ifade eden Akgün, Büyükçekmece’deki kentsel dönüşümün eskimiş, çürümüş dişlerin çekilmesinden ibaret olduğunu söyledi.

“DEPREM GELİYOR”
Depremin geleceğini ve İstanbul’da milyonlarca insanın hayatını kaybedeceğini ifade ederek, “Bütün çürük binaları yıkıp, can kaybını asgariye indirmemiz lazım. Yapımı gecikmeli olsun ama insanların canı yanmasın. Hepimizin bütün çalışması insanların mutluluğu ve insanların canının kurtarılması için olmalıdır’’ diye konuştu.

Hasan Akgün'ün konuşmasının ardından binalar ıslatılarak yıkıldı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile