Büyükçekmece'de Polisten Kadinlara KADES Uygulamasi Tanitimi

Büyükçekmece'de Polisten Kadinlara KADES Uygulamasi Tanitimi

Büyükçekmece Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli polis ekipleri, ilçe genelinde kadinlarin siddetten korunmasina ve acil durumlarda emniyet güçlerine ulasabilmesini kolaylastirmaya yönelik kurulan ‘Kadin Acil Destek Uygulamasi (KADES) hakkinda kadinlara bilgilendirdi.

Büyükçekmece Ilçe Emniyet Müdürlügü bagli Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetle Mücadele Büro Amirligi ekipleri kadinlarin siddet gördügü takdirde tek tusla polis ekiplerine ulasabilecekleri bir mobil uygulama olan Kadin Acil Destek Uygulamasi’ni(KADES) Büyükçekmece Kaymakamlik önünde açtiklari stant ile tanitti. Ekipler yaptiklari tanitimla kadinlara brosür verdi. Cep telefonunda acil durumlarda da uygulamanin nasil çalisacagi gösterildi.

Polis ekiplerinin bilgilendirme bulundugu vatandaslardan Peyhan Kiliç, “Uygulamayi biliyordum duymustum ancak bu kadar detayli bilmiyorduk. Kadina siddete karsi güzel bir uygulama” dedi.

Ekiplerin kurdugu standi ziyaret eden Zuhal Bektas isimli bir diger kadin ise, “Uygulamayi duymustum indirmemistim henüz. Çok güzel bir uygulama olmus. Kadinlarimiz çocuklarimiz siddete çok fazla maruz kalan bir kesim onlarin için çok güzel olmus tebrik ediyorum. Böyle bir uygulamanin olmasi bizi mutlu ediyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile