Büyükçekmeceli Çiftçilere Yem Dagitildi

Büyükçekmeceli Çiftçilere Yem Dagitildi

Büyükçekmece Belediyesi, 350 dönümlük arazilerinde yetistirilen arpa, fig ve yulaftan olusan hayvan yemi balyalarini yem girdi maliyetlerinden olumsuz etkilenen hayvan yetistiriciligi yapan çiftçilere dagitti.

Büyükçekmece Belediyesi, 350 dönümlük arazilerinde yetistirilen arpa, fig ve yulaftan olusan hayvan yemi balyalarini yem girdi maliyetlerinden olumsuz etkilenen hayvan yetistiriciligi yapan Büyükçekmeceli çiftçilere dagitti.

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Tarimla ugrasan vatandaslarin arazisinin topraginin ölçümünün, tahlilinin arazide ücretsiz olarak yapilarak vatandasa farkli alanda da hizmet yapildigini ifade etti.

‘’Çiftçimize destek olacak malzemeleri bilabedel çiftçimize dagitmaya basladik’’

Büyükçekmeceli hayvan yetistiricilerine 100 Ton Fig, Yulaf Balyasi, arpa dagitimi töreninde konusan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün ilçedeki çiftçilere destek verilmeye devam edilecegini belirterek sunlari söyledi: ‘’Büyükçekmece ayni zamanda bir tarim sehridir. 80 bin dönüm alanimizda tarim yapiliyor. Bugün arpa, yulaf, ayçiçegi tohumu ve gördügünüz ot, saman, yulaf otu gibi çiftçimize destek olacak malzemeleri bilabedel çiftçimize dagitmaya basladik. Ayni zamanda mazot desteginde bulunuyoruz. Ayni zamanda çiftçimizin sigortasini ödüyoruz. Büyükçekmece’de bir ayricalik daha yapacagiz. Çünkü Büyükçekmece benzersiz sehirdir. Biz de benzersiz sehir olarak yeniliklere imza atmaya devam edecegiz. Tarimla ugrasan, hayvancilikla ugrasan vatandasimizin geliri alabildigine düstü. Artik traktörüne mazot koyamayacak kadar düstü. Artik kendini beslemeye çalisiyor. Biz de vatandasin traktörüne mazot koymaya çalisiyoruz. Onun üretecegi, yetistirecegi arpa, yulaf, ayçiçegi ne varsa onun tohumunu vermeye çalisiyoruz. Hayvanlariyla ilgili destek olmaya çalisiyoruz. Tarimla ugrasan vatandasimizin arazisinin topraginin ölçümünü, tahlilini ücretsiz olarak arazide yaparak vatandasa daha baska alanda böyle bir hizmet yapmaya çalisiyoruz. Çünkü Büyükçekmece’de hatiri sayilir tarimla ugrasan insanimiz var. Iyi tarim yapamaya gayret ediyorlar. Biz de destek veriyoruz.’’

‘’Çiftçilerin ürünlerini sigortalamasi ile ilgili sigorta faaliyeti olusturacagiz’’

Tarim alaninda yeniliklere imza atan Büyükçekmece Belediyesi, ilçede hayvan yetistiricilerine destek olmaya devam ediyor. Çiftçilerin ürünlerini sigortalamasi ile ilgili sigorta faaliyeti olusturulacagini ifade eden Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi ve Büyükçekmece Tarim Kooperatifi Baskani Murat Erçag söyle konustu: ‘’ Büyükçekmece Belediye’mizin hayvanciligi destekleme noktasinda 100 ton fig, yulaf balyasi, arpa destegiyle alakali bir araya gelmis bulunmaktayiz. Hayvancilarimizin sorunlarini biliyoruz. Hayvancilarimizin nelerle bogustugunu, hangi maliyet girdilerinin çok ciddi zamlandigi noktasinda Tarim Müdürlügümüz yaklasik 4 yildir bu konuyla alakali ciddi faaliyetlerde bulunmakta. Hayvancilikla alakali maliyetlerin yaklasik yüzde 70’ini yem maliyetleri olusturmakta. Elde edilen ürünlere ayni sekilde zam yapilamadigi için, süt ayni sekilde zamlanmadigi için hayvancilikla ugrasan vatandaslarimiz her geçen gün hayvanlarini satmak zorunda kaliyor. Bunlarin bakimi ve yemlenmesi noktasinda ciddi sikintilar yasiyor. Bizler de sayin baskanimizin yönlendirmesiyle Büyükçekmece ilçemizde 350 bin dönümlük arazilerde yetistirilen arpa, fig ve yulaftan olusan hayvan yemi balyalari yem girdi maliyetlerinden olumsuz etkilenen hayvancilarimiza dagitmak üzere bugün bir araya gelmis bulunmaktayiz. Hayvanciligin karli hale gelmesi gerekiyor. Hepinizin bildigi gibi sizin emeklerinizin karsiligini almaniz gerekiyor. Bunun için yapilmasi gereken tek nokta; artik bazi politikalardan vazgeçilmesi gerekiyor. Her seyi ithalata dayali bir ekonomiyle yönetmemiz mümkün degildir. Çiftçilik ve hayvancilik ithalatla yönetilemez. Bizim topraklarimiz zengin. Ilçemizin topraklari zengin. Bu noktada Tarim Müdürlügümüz hem hayvancilarimizla hem de çiftçilerimizle çok ciddi projeler gelistirmekte ve bu projeler dönem dönem sizlere aktarilmakta. Bunlarla ilgili faaliyetlerimiz sizlerle paylasilmaktadir. Ilçemizde 115 adet hayvancilikla ugrasan vatandasimiz bulunmaktadir. Su an içimizde 40 tane aktif hayvancilikla ugrasan Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz ve Güzelce Mahallelerimizden hemsehrilerimiz aramizdadir. Bu isletmelerde toplam 6 bin 705 küçükbas, 2 bin 890 da büyükbas hayvan bulunmaktadir. Ilçe belediyesi olarak, Tarim Müdürlügümüz olarak bu noktada Belediye Baskani’miz Dr. Hasan Akgün’ün bize sunmus oldugu firsatlarla sizin maliyetlerinizi destekleme noktasinda elimizden gelen faaliyetleri yapmaktayiz. Hepinizin bildigi üzere çiftçilerimiz ürünlerini sigortalamakta ciddi problemler yasamakta. Ürünler maalesef sigortalanamadigi için sel ve yagmur gibi durumlarda ürünleri garanti altina alamadigi için çiftçilerimiz bu noktada sikinti yasamaktalar. Belediye baskanimizin yönlendirmesiyle biz ‘’TARSIM’’ adi verilen hepinizin çok iyi bildigi ürünlerin sigortalanmasiyla alakali yüzde 50’sinin belediyemiz tarafindan karsilanacagi bir sigorta faaliyeti olusturacagiz.’’
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile