Büyükkiliç Açiklamasi 'Hayirsever, Yerel Yönetim Ve Milli Egitim Isbirliginin En Güzel Örnegi'

Büyükkiliç Açiklamasi 'Hayirsever, Yerel Yönetim Ve Milli Egitim Isbirliginin En Güzel Örnegi'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in tesrif ettigi ve Spor Salonu’nu Büyüksehir Belediyesi tarafindan yaptirilan Osman Ulubas Egitim Kompleksi açilis törenine katildi.



Hayirsever-belediye isbirliginde kente kazandirilan ve Büyüksehir Belediyesi’nin Spor Salonu’nu, Melikgazi Belediyesi’nin anaokulunu, hayirsever is insani Osman Ulubas’in ilkokul ve ortaokulunu yaptigi Osman Ulubas Egitim Kompleksi’nin açilis töreni gerçeklestirildi.

Kazim Karabekir Mahallesi’nde gerçeklesen açilis törenine Baskan Büyükkiliç’in yani sira Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlari’ndan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, MHP Il Baskani Adnan Incetoprak, Melikgazi Kaymakami Bülent Karacan, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, hayirsever is insani Osman Ulubas ve ailesi, Il Milli Egitim Müdürü Ayhan Teltik, ilçe belediye baskanlari, rektörler ve çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan törende konusan Baskan Büyükkiliç, “Hayirseverler sehri olarak tanimlanan bir sehirde bulunuyorsunuz sayin bakanim, makarr-i evliya, makarr-i ulema diye bilinir, âlimler ve veliler sehri. Bizler de yerel yönetimler olarak degerli bakanlarimizla, bakan yardimcilarimizla, degerli genel baskan yardimcimizla, 16 ilçe belediye baskanimizla, hayirseverlerimizle, is adamlarimizla dayanisma içerisinde bu sehrimizi daha iyi noktaya tasimak için hep gayret gösteriyoruz” dedi.

Büyükkiliç, egitim alaninda sehri daha iyi noktaya tasimak için gayret gösterdiklerini vurgulayarak, “Ögretmenlerimize basarilar diliyorum, yavrularimiza sahip çikacaklarindan hiç süphemiz yok. Sevgili yavrularimiz böyle hayirseverlerimizin yaptigi, günün kosullarina uyarlanmis, nezih bir ortamda egitim alacaginizdan dolayi çok sanslisiniz, bunu daha iyi degerlendirin” diye konustu.

Hayirsever, yerel yönetim ve milli egitim camiasinin isbirliginin en güzel örnegini burada gözlemlediklerini belirten Baskan Büyükkiliç, emegi geçenlere tesekkür etti.

KAYSERI’YE 1 MILYAR 477 MILYON TL’LIK EGITIM BÜTÇESI

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ise açilis töreninde yaptigi konusmada, Kayseri’nin egitimde adindan söz ettiren çok önemli sehirlerden bir tanesi oldugunu söyleyerek, “Buraya gelirken Kayseri’nin 690 milyon TL’lik egitim alaninda yatirim bütçesi vardi. Bugün 740 milyonluk ilave yatirim ve 47 milyonluk da okullarin temel ihtiyaçlari ile ilgili bütçe olmak üzere mevcut 690 milyonluk bütçeyi 1 milyar 477 milyon TL’ye çikartmis bulunuyoruz. Bu yatirimlarimizin hayirli ugurlu olmasini diliyorum” seklinde konustu.



BAKAN ÖZER’DEN BASKAN BÜYÜKKILIÇ’A TESEKKÜR

Bakan Özer, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ve Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu’na egitime verdikleri katkilardan dolayi tesekkür etti.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, Kayseri’ye en çok yakisan sifatin hayirseverler sehri oldugunu ifade ederek, “Burada, çok keyifli bir günde, neseli bir vaziyette Osman amcamizin yapmis oldugu okullarin açilisi için bir aradayiz. Allah kendisine uzun ömürler versin, kesesine bereketler versin. Uzun uzun ömrü içerisinde nice hayrilar versin diye dua ediyoruz. Bu sehrin adi ticaret sehri, sanayi sehri. Eski kitaplarda makarr-i ulema diye geçer. Ama günümüzde en çok yakisan sifat hayirseverler sehri demek. Allah kendilerinden razi olsun” seklinde konustu.

Kayseri’nin medar-i iftihari olan hayirseverleri cani gönülden tebrik ederek sözlerine baslayan önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarindan Taner Yildiz, AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas’in da bu türden hayirlara önemli katkilari oldugunu ifade ederek, kamu yatirimlarinda 1,5 milyar TL’lik yatirimi Kayseri’nin almasi için talimat veren Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’i de tebrik etti.

Destek veren Büyüksehir Belediye Baskani Büyükkiliç ve ilçe belediye baskanlarina tesekkür ederek sözlerini sürdüren Yildiz, açilistan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Kayseri’yi hayirseverlik noktasinda bir baska sehir olarak niteleyen Gökmen Çiçek ise Kayseri’ye yapilacak yatirimlarin kendilerini çok mutlu ettigini ve hayirseverlerin de hayirseverliklerine bir ödül gibi oldugunu ifade ederek, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e tesekkür etti. Hayirsever Osman Ulubas’a da seslenen Vali Çiçek, 11 torunu bulunan Ulubas’a “Senin 11 degil belki 110 bin torunun var. Osman amca seni çok seviyoruz” dedi.

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu ise Kayseri’de hayirsever kültürünün geçmisten bu yana gelen bir kültür oldugunu ifade ederek, söyle konustu:

“Biz de aldigimiz örneklerle hizmet etmeye çalisiyoruz. Kayseri modeli denilince akla sehirciligin duayeni Haseki bakan gelir. Biz kendisinden aldigimiz feyz ile örneklerle bu çalismalari daha iyi bir noktaya getirmeye çalisiyoruz. Daha güzel hizmetleri Kayseri’yle bulusturuyoruz. Bakanlarimiz, milletvekillerimiz sag olsunlar el ele verdigimizde ne kadar güzel hizmetlerin yapilacagi ortaya çikiyor.”

Hayirsever Osman Ulubas ise katilimcilara tesekkür ederek, “Allah razi olsun hepinizden. Dün bir konusma yaptim. Asagi yukari 20 tane ögretmen var buraya yeni atanmis. Ögretmenlere dedim ki bundan 30 sene önce ögretmenlere sunu söyledim; sayin hocalarim elinizi birakin, ayaginizi ben öpeyim. Yalniz su çocuklarimizi nasil yogurursaniz o sekilde gelecek. Vatan sathina savunmasina, milli egitimine nereye diyorsaniz gidecek. Onun için sizlerden bunlarin yetismesini arz ediyorum. Elinizi degil ayaginizi öpeyim diye yalvarmistim 30 sene önce” diye konustu.

Konusmalarin ardindan plaket ve hediye takdimi yapilarak, kurdele kesimi ve dualarla Osman Ulubas Egitim Kompleksi’nin açilisi yapildi.

BÜYÜKSEHIR’DEN OSMAN ULUBAS EGITIM KOMPLEKSI IÇERISINE SPOR SALONU

Bu çerçevede Osman Ulubas Egitim Kompleksi içerisinde Spor Salonu Büyüksehir Belediyesi tarafindan ögrencilerin hizmetine sunuldu. Büyüksehir tarafindan toplam 16 bin metrekarelik Osman Ulubas Egitim Kompleksi içerisine çocuklarin saglikli bir sekilde gelisebilecegi, dis etkenlerden etkilenmeyecek sekilde diledigi sporu yapabilecekleri 900 metrekarelik alana sahip bir spor salonu yapilirken, proje içerisinde, basketbol sahasi, soyunma odalari, engelli soyunma birimi ve teknik hacimlerin yer aldigi spor salonu ile ögrencilerin her türlü ihtiyacini karsilayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile