Büyükkiliç'tan 5 Üniversitesi, 80 Bin Ögrencisiyle 'Genç Dostu' Sehir Kayseri'ye Davet

Büyükkiliç'tan 5 Üniversitesi, 80 Bin Ögrencisiyle 'Genç Dostu' Sehir Kayseri'ye Davet

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, tercih yapacak üniversite ögrencilerini, medeniyetler, hayirseverler, turizm, ticaret, gastronomi ve ögrenci sehri Kayseri’ye davet etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda (YKS) basarili olan tüm ögrencileri tebrik ederek, tercih yapacak ögrencileri, 5 üniversitesi ve 80 bin ögrencisi ile ‘ögrenci dostu’ Kayseri’ye davet etti. Makarr-i ulema olarak nitelendirilen, 6 bin yillik degisik medeniyetlere ev sahipligi yapmis Kayseri’nin, üniversite ögrencileri için en dogru tercih olacagini söyleyen Baskan Büyükkiliç, Kayseri’nin genç ve ögrenci dostu bir sehir oldugunu ifade etti.



“KAYSERI’MIZ ADETA AÇIK HAVA MÜZESI”

Büyükkiliç, Kayseri’nin adeta açik hava müzesi oldugunu belirterek, “Kayseri’miz, Asur, Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanli ve Cumhuriyet dönemi gibi pek çok farkli uygarliklara ev sahipligi yapmis, söz konusu uygarliklara iliskin çok sayida tarihi eseri, degeri de bulunduran, doga güzellikleri ile adindan söz ettiren, belediyecilik hizmetlerini en üst düzeyde tuttugumuz bir sehir” dedi.

Kayseri’nin 5 üniversite ve 80 bin ögrenciyi bagrinda barindirdigini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “5 üniversitemiz var. Erciyes Üniversitemiz, Abdullah Gül Üniversitemiz ile Kayseri Üniversitemiz devletimizin üniversitesi. Nuh Naci Yazgan Üniversitemiz vakif üniversitesi ve son süreçte Saglik Bilimleri Üniversitemiz de Kayseri Tip Fakültesi’ni açmak suretiyle devlet üniversitesi olarak sehrimizde yerini aldi” diye konustu.

Kayseri üniversitelerinde okumak için gelecek ögrencilerin ailelerine, çocuklarini merak etmemelerini çünkü çocuklarinin Kayserililere emanet oldugunu söyleyen Büyükkiliç, Kayseri’yi tercih edecek ögrencilerin ayni zamanda tarihi geçmise isik tutan, zengin kültür ve tarihi degerleri olan, planli yerlesimi, modern sehirciligi ile misafirperver halki bagrinda yasayan bir ilde egitim, ögretim göreceklerini belirtti.

Baskan Büyükkiliç, ögrencilerin ailelerine seslenerek, “Kayseri, ailelerin rahatlikla, güvenle çocuklarini gönderecegi bir sehir. Belediyeler olarak üzerimize bu konuda ne düsüyorsa yaptik ve yapmaya devam ediyoruz. Sevgili yavrularimizin elbette gönüllerinde baska yerler olabilir ama Kayseri’yi düsünüyorlarsa hiç tereddüt etmesinler, tercih etsinler pisman olmayacaklardir” seklinde konustu.



ÖGRENCI ÇORBASI, 150 BIN GENCE ULASTI

Genç dostu anlayis ile çalismalarini sürdüren Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ögrencilere yönelik sicak çorba hizmetinde 2 yil içerisinde yaklasik 150 bin ögrenciye dokundu.

BÜYÜKSEHIR’DEN SEKIZINCI KÜTÜPHANE

Büyüksehir’in 8’inci kütüphanesi olarak hizmet vermeye baslayan Mevlana Kütüphanesi’nin ardindan yakin zamanda 2 kütüphane daha hizmete alinarak kütüphane sayisi 10’a yükselmis olacak.

BÜYÜKSEHIR’IN KAYSERI KARIYER MERKEZI HER YERDE

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in, is arayanla isvereni bulusturarak istihdama katki saglayacak, üniversite ve is dünyasinin da paydas oldugu Kayseri Kariyer Merkezi çesitli etkinliklerde boy göstererek, özellikle gençler ve is dünyasinin ilgi odagi oldu.

BÜYÜKSEHIR’IN ÜCRETSIZ DANISMANLIK HIZMETI YOGUN ILGI GÖRÜYOR

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Üniversite Tanitim ve Tercih Danismanligi Günleri ögrencilerin yogun ilgisi ile sürüyor.

GENÇLERE DEGER VEREN PROJE: DEGER GENÇLIK

Ögrenci dostu belediye Kayseri Büyüksehir’in gençlere yönelik ilk olacak bir projesi daha hayata geçti. Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) tarafindan Deger Gençlik Projesi “Gençlige Deger” logani ile çalismalarini sürdürüyor.

“SIZ DERSINIZE ÇALISIN, BIZ ÇAMASIRLARINIZI YIKAYALIM”

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla, ögrenci ve genç dostu kentte yaptiklari hizmetlerle ögrencilerin yaninda yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede Baskan Büyükkiliç’in anlamli projeleri arasinda yer alan Çamasir Yikama Merkezi ögrencilere büyük kolaylik sagliyor.

SPOR A.S. GENÇLERI SPORLA BULUSTURUYOR

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. 11 tesiste, 11 bransta yaz kis demeden kurs ve etkinliklerle faaliyetlerini sürdürürken, bu çerçevede her dönem Spor Okullari ile kurslar düzenliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile