Büyükkiliç'tan Dev Dogalgaz Yatirim Toplantisi

Büyükkiliç'tan Dev Dogalgaz Yatirim Toplantisi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi’nin de ortagi oldugu Kayserigaz’in 2022-2026 dönemine iliskin kapsamli bir yatirim degerlendirme toplantisi yapti. 16 ilçe belediye baskani ile Dogalgaz Is Birimi Tarife, Yatirim ve Paydas Iliskileri Direktörü Ertan Yildiz ve ekibinin katildigi toplantida Büyükkiliç, “Yatirim için Sayin Bakanimizdan 1.2 milyar TL’lik yatirim sözü alindi. Kayseri tarihinde görülmemis bir çalisma” dedi.



Büyüksehir Belediyesi Baskanlik Toplanti Salonu’nda Dr. Memduh Büyükkiliç’in baskanliginda gerçeklesen toplantiya, 16 ilçe belediye baskani ve temsilcilerinin yani sira Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Türkiye Dogal Gaz Is Birimi Tarife, Yatirim ve Paydas Iliskileri Direktörü Ertan Yildiz ve ekibi katildi.

Kayserigaz’in yönetiminde Büyüksehir Belediyesi’ni de temsil eden Baskan Büyükkiliç, yatirim degerlendirme toplantisi için bir araya geldiklerini belirterek, “2022-2026 dönemi için Kayserigazimizin yapacagi yatirimlarla ilgili gerek EPDK ile gerekse Enerji Bakanligi ile görüsmeler sonrasi ilgili firmamiz, bizlerin de bulundugu ortamda bir degerlendirme çalismasi yapildi. Çok yüksek rakamlarda yatirim için Sayin Bakanimizdan söz alindi. Kayseri tarihinde görülmemis bir çalisma. 1.2 milyar TL’lik yatirim. Bu pastayi, bir program dâhilinde nasil degerlendirmeliyiz, önceligi nerelere vermeliyiz? Bu rakamlari senelere yaymak suretiyle nasil paylastiririz? Onlari degerlendirecegiz” seklinde konustu.



Baskan Büyükkiliç, toplantinin sonunda yaptigi degerlendirmede de, bereketli bir ani yasadiklarini ifade ederek, “2022-2026 yatirim dönemi nedeniyle 16 ilçe belediye baskani, teknik heyetin katilimlari, iki devlet bir millet anlayisi içerisinde firmamizin Kayserigaz biriminde yaptigimiz çalismalari Ertan Yildiz beyin koordinatörlügünde gözden geçirdik. Her ilçeyi ayri ayri degerlendirdik. 6 ilçemizde gaz konusunda beklentileri biliyoruz. 2022-2024 döneminde, 2022 ve 2023 yili agirlikli olarak yogunlasmak suretiyle gazlarin temini konusunda hiçbir gerekçeye siginmadan gerekli çalismalari yapacagimizi paylasmak istiyorum” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez basta olmak üzere, Kayserili bakanlara, milletvekillerine katkilarindan dolayi tesekkür ederek, “EPDK’ya bize olan sicak bakisindan ve yatirimlar konusunda önceki degerlendirmenin tam 4 misli bir yatirim destegi saglamak suretiyle 4 senelik süre zarfinda 1.2 milyar TL’lik yatirim ile Kayseri’mizde adeta beklenilen hizmetlerin bulusmasi açisindan ‘insani yasat ki devlet yasasin’ felsefesiyle bu çalismalari yapacagiz” dedi.



Büyükkiliç, Yönetim Kurulu Baskani Rövnag Abdullayev’e özellikle tesekkür ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Hiçbir mazerete siginmadan, gerekli her türlü destegi vermek suretiyle bizler gerek büyüksehir gerekse ilçe belediyeleri olarak Kayserigaz’imiz ile uyum kültürü içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Buradaki ekibine tesekkür ediyorum, yönetim kurulu baskanimiza özellikle tesekkür ediyorum. Kayseri’ye bakis açilarini biliyorum. Bizler de her zaman onlarla diyalog içerisinde yapici bir yaklasim içerisinde sehrimizi hizmetle bulusturma adina gerekli çalismalari yapiyoruz.”

Türkiye Dogalgaz Is Birimi Tarife, Yatirim ve Paydas Iliskileri Direktörü Ertan Yildiz ise Baskan Büyükkiliç’in önderliginde toplanti yaptiklarini belirterek, “Kayseri’mizin dogal gaz yatirimi ile ilgili taleplerinin farkindayiz. Dogru zamanda, dogru planlama ile yatirimlar hayata geçirilecek. 6 tane ilçemizde dogal gaz yok, 10 ilçemizde dogal gazimiz var. Kisa müddette 2022-24 yillari arasinda, 2022-2023 yili yogunluklu olmak üzere 6 ilçenin dogal gaz arzini gerçeklestirmis olacagiz. Özellikle Büyüksehir belediye baskanima, ilçe belediye baskanlarima ve bakanligimiza bize verdikleri destekler için tesekkürü borç biliyorum” seklinde konustu.

Toplantida Baskan Büyükkiliç, tüm ilçe baskanlarinin ve temsilcilerinin bu konuda istek, talep ve yorumlarini dinledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile