Büyükkiliç'tan 'Saglik Yatirimlari' Vurgusu

Büyükkiliç'tan 'Saglik Yatirimlari' Vurgusu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 10’uncu Erciyes Pediatri Akademisi Kongresi ve Türk Dünyasi Erciyes Çocuk Nörolojisi Kongresi’ne katildi. Baskan Büyükkiliç, “Bir hekim olmanin da getirisiyle Kayseri’mizde saglik alanindaki çalismalarin hepsine katkida bulunmayi çok önemsiyoruz” dedi.



Baskan Büyükkiliç, Erciyes Üniversitesi Sabanci Kültür Merkezi’nde düzenlenen Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali, Çocuk Nörolojisi Bilim Dali ve Kayseri Çocuk Sagligi Dernegi’nin düzenledigi Erciyes Pediatri Akademisi Kongreleri ve Erciyes Çocuk Nörolojisi Günleri’ne katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda katilimcilara hitap eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, yapilacak çalismanin hem bilim alaninda hem de sehir adina büyük katkilar saglamasini temenni etti.

Kendisinin bir nöroloji uzmani oldugunu ifade eden Baskan Büyükkiliç, “Biz birlikte anlam ifade ederiz, biz birbirimizi yüreklendirmeliyiz. Biz birbirimize sahip çikmaliyiz. Kizil elmamiz, turanimiz olmazsa olmazimiz, Türk dünyasi güçlü olacak. Günün sartlarina, çagdas uygarlik düzeyinin üstüne, yaptigimiz projelerle, hayata geçirdigimiz uygulamalarla, bilimin isiginda dünyada ‘biz de variz’ diyecek konuma gelmemiz lazim” diye konustu.



“Saglik Alanindaki Çalismalarin Hepsine Katkida Bulunmayi Çok Önemsiyoruz”

Büyükkiliç, saglik alaninda yapilacak çalismalara katkida bulunmayi önemsediklerini belirterek, “Gençlerimizin, meslektaslarimizin egitimine katkida bulunma düsüncesinde Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve merkezdeki ilçelerimizle üzerimize ne düsüyorsa yapmaya haziriz diye buradan ifade ediyorum. Arastirma üniversitesi olarak, onur ve gurur duyuyoruz. Önemli olan insanliga hizmet verecek ortamlarin saglanmasidir. Bir hekim olmanin da getirisiyle Kayseri’mizde saglik alanindaki çalismalarin hepsine katkida bulunmayi çok önemsiyoruz. Projelerimiz daha çok o yönde ön plana çikariyoruz” ifadelerini kullandi.

Bu Dönemdeki En Önemli Projelerimizden Birisi: Alzheimer Merkezi

Sosyal içerikli, bilimle, bilisimle, akilli sehircilik ile ilgili yeni dönemde önemli projeleri hayata geçireceklerini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

“Iki tane tip fakültemiz var diyerek gögsümüzü kabartarak konusuyoruz. Bu süreçleri daha iyi konumlara getirecek bilgi, donanim, güç var. Kayseri’mizin bilime deger veren hayirsever, fedakâr insanlariyla ve yerel yönetimin kurumlarla uyum içerisinde sürdürdügü anlayisla üzerimize ne düsüyorsa yapacagiz. Sosyal içerikli, bilimle, bilisimle, akilli sehircilik projeleri ile çok yol alacagimiza inaniyorum. Bugünün hediyesi olarak Alzheimer ile ilgili yapacagimiz bir proje ile Kayseri’mizdeki Alzheimer hastalarinin yakinlari olan dostlarimizin hem yükünü hafifletmek hem de onlara destek vermek adina bu dönemdeki en önemli projelerimizden birisi olacagini paylasiyor, hemen üniversitemizin karsisindaki alanda hayata geçirecegimizi belirtiyorum.”

Büyükkiliç, yapilacak çalismanin hem Türk dünyasina hem insanliga hem de bilim adamlarina, genç meslektaslarina hayirli, ugurlu olmasini temenni etti.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da “Sehrimize hos geldiniz. Sehir disindan ve yurt disindan gelen arkadaslarimi, bilim insanlarini kucakliyorum. Burada fazla söz söyleyecek hem takatim hem de yetkim yok. Büyüksehir Belediye Baskanimiz, agabeyimiz ile yillardir bu sehre hizmet ettik. Hayirli olsun diyorum” dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise üniversitelerin saglik alaninda fakültesiyle, hastanesiyle saglik hizmeti verirken sagladigi bilimsel katkilari, ortaya koydugu yeni gelisme ve metotlari bilim dünyasina sunmasinin önemine dikkat çekti. Altun, Erciyes Üniversitesi’nin fakülteleriyle bu arastirma ve çalismalari sürdürdügünü söyleyerek kongrede emegi geçenlere tesekkür etti.

Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloglu da Erciyes Üniversitesi’nin devlet üniversiteleri arasinda ilk 10’da yer aldigina isaret ederek, kongrenin hastalarin sifasina vesile olmasinin yani sira Türk dünyasinin dayanismasi ve is birligini arttiracaginin altini çizdi. Prof. Dr. Kemaloglu, hastanelerin bombalandigi günümüzde Türk dünyasinin bilimsel kongreler vesilesiyle bir araya gelmesinin organize kötülüge verilmis en güçlü cevaplardan biri oldugunu belirterek Türk dünyasinin bilimsel gücü ve teknolojiyi elinde tuttugu sürece dünyanin çok daha adil bir yer haline gelecegini ifade etti.

Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Nöroloji Bilim Dali Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Canpolat ise 10’uncusu gerçeklestirilen Erciyes Pediatri Akademisi Kongresi’nin ana temasinin ‘Kritik Hastaya Yaklasim’, Ikinci Türk Dünyasi Çocuk Nöroloji Kongresi’nin ana temasinin da ‘Pediatrik Nöroimmünoloji’ oldugunu kaydederek, kongreler hakkinda bilgiler verdi. Canpolat, her iki kongreyi, toplam 65 bildiri, ulusal ve uluslararasi alandan 36 sözel bildiri olmak üzere iki gün boyunca toplam 28 panelle bilimsel bir senlik seklinde gerçeklestireceklerini sözlerine ekledi.

“Belediye Baskanlarimiz Bilim Adina Istedigimiz Her Seye Destek Verdiler”

Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastaliklari Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Benhur Sirvan Çetin de Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi’nin en önemli bilim dallarindan birisi olan Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali analinda 10’uncu kongreyi düzenlediklerini ifade ederek, söz konusu bilim kurulunun üyesi olmaktan gurur duydugunu ifade etti.

Çetin, bilime destek verdikleri için Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ve Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’a “Bilim adina istedigimiz her seye destek verdiler” diyerek tesekkürlerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile