Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklama Yaptı

Sanayi ve ticarette kaydettiği örnek gelişmelerle dikkat çeken Gaziantep'te, turizm, kültür, sanat ve eğlence alanlarında da önemli projeler hayata geçirilmeye devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra Gaziantep'in sahip olduğu değerlerin yalnızca baklava, fıstık ve lahmacun olmadığını vurguladıklarını ifade ederek, kenti öz kültürüyle yeniden buluşturmak ve geçmişi ile barışık modern bir kent oluşturmak için onlarca projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Güzelbey, sanayi ve ticaret alanlarında kaydettiği gelişmelerin araştırma konusu olduğu ve başka illere kalkınma modeli olarak önerilen Gaziantep'in sanayi ve ticaretteki gelişmesini turizm, sanat, kültür ve eğlence alanlarında da başardığını ifade etti.

Gaziantep'i bir 'Dünya Kültür Kenti' yapmak için çalışmalara AB fonlarından sağladıkları destekle tarihi Naip Hamamı, Kır Kahvesi ve Butik Otel'i restore ettirerek başladıklarını kaydeden Güzelbey, bu çalışmalarını Kültür Yolu projesiyle halka halka kentteki diğer tarihi mekânlara yaydıklarını ve Bey Mahallesi'ne ulaştırdıklarını bildirdi.

Asım Güzelbey, Gaziantep kültürünü sahiplenme adına yürüttükleri çalışmalarla yüzlerce Antep evinin restore edilmesini sağladıklarını belirterek, ''Bu tarihi evlerin yıkılarak arsalarının otopark olarak kullanıldığı günler geride kaldı. Gaziantep'e Türkiye'nin en büyük ve en modern mozaik müzesini kazandırdık. Yaptığımız çalışmalar ortada ve Gaziantep artık baklava, fıstık ve lahmacun kenti değil bir tarih, kültür ve turizm kenti. Gaziantep'te artık sanayi ve ticaret yanında turizm de var. Gaziantep'i öz kültürüyle barıştırdık, turizmle tanıştırdık. Turizmin ilimizin ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlayan bir sektör haline geldiğini gözlemliyor ve mutlu oluyoruz'' dedi.

-''Gazianteplileri pınarın başından modern piknik alanlarına taşıdık''

Güzelbey, hafta sonunu eğlencesi uzun yıllar bir pınarın başında, bağ evinde ya da bahçede piknik yapmakla sınırlı kalmış Gazianteplilerin, şimdilerde dinlenmeye ayırdıkları zamanlarını Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Park Antep, Burç Park Alanı, Erikçe Park Ormanı, Alleben Göleti, Hobi Bahçeleri ve piknik alanında geçirdiğini belirtti.

100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'ndaki çağdaş kafeler ile Bey Mahallesi'ndeki tarih kokan kafelerin Gazianteplilerin ve kenti ziyaret eden turistlerin yoğun ilgisini çektiğini ifade eden Güzelbey, bu yoğun ilginin kendilerini yeni projeler gerçekleştirmeleri için cesaretlendirdiğini belirterek, şunları aktardı:

''Gaziantep'i karavan ve bungalov turizmi, kayak ve su sporları yapılan kentler arasına katacağız. Erikçe Ormanı'nda kiraladığımız 214 hektar alanda Kent Ormanı kurduk. Burası o kadar ilgi gördü ki, hafta sonlarında Gaziantepliler buraya sığmadılar. Şimdi oraya ulaşımı kolaylaştırmak için bir teleferik yapacağız. Ayrıca bir kayak pisti ve bir gölet inşa ettireceğiz. Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği Alleben Göleti'nin güney kıyısından karavan turizmi için yer ayırdık, bu alanın bitişiğine bungalov evler yaptıracağız. Ayrıca gölet kıyısında bir yüzme havuzu ile su kayağı tesisini hizmete açacağız. Ayrıca göl kıyısında fastfood restoranları ve bir iskele olacak. Bu çalışmalarımız proje aşamasında ve gerçekleştirmek için kaynak arayışındayız.''

Gaziantep için birçok AB projesini hayata geçirdiklerini, bundan sonra da geçirmeye devam edecekleri bilgisini veren Başkan Güzelbey, vatandaşlara iyi bir yaşam sunmak için yaşamın her alanını düşündüklerini kaydetti.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: Zeynep Yücetaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile