Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu Büyüledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü Çocuk Korosu, 2. konserini Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde verdi.

  Bu yıl Mart ayında kurulan çocuk korosu 8-14 yaşları arasında 70 öğrenciyi giriş sınavından sonra bünyesine katıp hızla çalışmalarına başladı . İlk konserini 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında veren Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu , Ömer Ersoy Kültür Merkezi ' nde gerçekleştirilen ikinci konserinde verdiği muhteşem performans ile davetlilere unutulmaz dakikalar yaşattı .
Konserin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr . Asım Güzelbey , Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Abdullah Yılmaz , Koro Şefi Melih Patoğlu , Koro Şefi Yardımcıları Gülten Şahin ve Bülent Keklik ' e çiçek takdim edip , geleceğimiz olan çocuklara verdikleri müzik eğitiminden dolayı teşekkür ettiler .
Her yıl yeni öğrencilerin katılacağı çocuk korusunda ileriki zamanlarda ayrılan öğrencilerin ses eğitimi , diksiyon ve repertuar kazanıp , bunları ileriki yaşamlarına taşıyabileceği bir çalışma ortamının oluşturulduğu belirtildi . Kısa süre zarfında kurulan Türkiye ' deki diğer çocuk koroları ile repertuar ve eğitim birliği sağlayan koronun , dünya çocuk korolarını temsil eden Europen Cantat ve Worl Chıldren Choir ' e öğretmenleri aracılığı ile internet üzerinden ortaklık sağlandığı bildirildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile