Büyüksehir Belediyesi'nden Afetzede Çocuklara Moral

Büyüksehir Belediyesi'nden Afetzede Çocuklara Moral

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Hatay’in Antakya ilçesinde düzenlenen Sokak Oyunlari Senligi, küçük afetzedelere moral oldu. Yüzyilin afetini yasayan, oyun çaglarinda yikimlar, enkazlar ve kayiplarla sarsilan çocuklar, senlik sayesinde depremin yikici etkisinden uzaklasip, oyun dolu günler geçirdi.

Asrin felaketinde yaralarin sarilmasi için depremin hemen ardindan yardim için bölgeye kosan, Hatay’da 2 bin konteynerden olusan yasam alanlari ve seyyar tuvaletler kurup, yardim dagitimlarinda ayak basmadik yer birakmayan Bursa Büyüksehir Belediyesi, sosyal projelerle bölgedeki desteklerini sürdürüyor. Afetten en fazla etkilenen çocuklarin psikolojik olarak desteklenmesi ve moral bulmasi için daha önce Antakya’da Masal Senligi düzenleyen Büyüksehir Belediyesi, simdi de Bursa’da geleneksel olarak yapilan Sokak Oyunlari Senligi’ni Hatay’a tasidi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan düzenlenen etkinlikte Müzeler Sube Müdürlügü egitimcileri ve gönüllülerinden olusan bir ekip afetzede çocuklarla bulustu. Konteyner kentlerde kalan çocuklar, unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlarini hem ögrendi hem de oynadi. Üç gün boyunca oyunun birlestirici gücünden faydalanan çocuklar, depremin aci izlerinden uzak, çocukça oyun dolu zaman geçirmenin mutlulugunu yasadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile