Büyükşehir Belediyesi'nden Peyzaj Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi'nden Peyzaj Çalışmaları

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın 25'incisine ev sahipliği yapacak Erzurum'un siluetinin değiştiğini söyledi.

Küçükler, Erzurum'un önemli tarihi eserleri arasında yer alan Kale ve çevresinde şahsi mülkiyetlerin kamulaştırılmasıyla alakalı sorumluluk almak suretiyle, ecdat yadigarı bu şaheserin hak ettiği restorasyon çalışmalarının manevi dokusuna uygun projelerle gerçekleştirildiğini kaydetti.
TARİHİ DOKU GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI
Kale civarını da içerisine alacak şekilde planlanarak tarihi dokuyla uyuşmayan şahıs mülkiyetlerinin ve resmi alanların kamulaştırmalarıyla birlikte şehre yepyeni ve dünya ölçeğinde çok büyük ve önemli bir tarihi meydana dönüştürüleceğini anlatan Başkan Küçükler, "Bu doğrultuda Erzurum'da bulunan tarihi eserlerinin çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Diğer taraftan çevre düzenlemeleri ile birlikte yeni yeşil alanları oluşturulmaya devam edilecektir. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çevre düzenlemeleri kapsamında yeni yol kenarlarına ağaçlandırılması amacıyla ladin ve çam türü ağaçlar dikilmiş, yeniden düzenleme çalışmalarına tüm hızıyla devam edilmektedir" diye konuştu.
EKSİKLER TAMAMLANIYOR
Kentteki ana caddeler, meydanlar ile sembol haline gelmiş tarihi eserlerin etrafında yapılan geniş çaplı peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Küçükler, "Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Palandöken, Konaklı ve Kandilli de ki kayak merkezleri ile Kiremitlik Tepe'deki kayakla atlama kuleleri, kentin değişik semtlerine yayılan sportif tesislerle, Oyun Köyü'ndeki eksikliklerin kısa sürede bitirilmesi için çaba harcanıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin en prestijli semti olan Cumhuriyet Caddesi'nde asfaltlama çalışması yapıp kaldırımlarla elektrik direklerini yeniledi. Fayton ve tramvay görünümündeki büfelerle eskileri değiştirildi. Kaldırımlara 200'den fazla süs elma ağacı dikildi" diye konuştu.
2 BİN BİNA BOYANACAK
Tamamen değiştirilen Taşmağazalar Caddesi trafiğe kapatılırken, cadde, yol ve geçitlerde boyama ve düzenlemeler devam ediyor. Kent merkezindeki trafolar manzara resimleriyle bezenirken, şampiyonaya kadar 2 bin apartmanın boyatılması hedefleniyor.
ESNAFA İNGİLİZCE KURSU
Erzurum'u kış turizminin yeni merkezi olarak dünyaya tanıtacaklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Üniversitelerarası Kış Oyunları hazırlıkları kapsamında öncelikle taksici ve hediyelik eşya satan esnafa İngilizce kursu düzenlediklerini bildirdi.
Kış Oyunları nedeniyle 50'yi aşkın ülkeden sporcu, yönetici ve medya mensubunun kente geleceğine dikkat çeken Başkan Küçükler, kasım ayı sonuna kadar tüm çalışmaları tamamlamayı planladıklarını belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile