Büyükşehir Belediyesinden Heyelan Önlemi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sürmene ilçesinin Soğuksu Mahallesi'ndeki alana, heyelan olaylarının önüne geçmek için 130 fore kazık çakıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Sürmene Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgede uzun yıllar önce yaşanan heyelan olaylarının son dönemde tekrar etmesi üzerine bölgenin tahliye edildiği, zarar gören evleri yıkan belediyenin heyelan olaylarını önlemek için harekete geçtiği belirtildi.

Hazırlanan proje çerçevesinde 1. etap inşa çalışmalarına başlandığına işaret edilen açıklamada, bu kapsamda 23 metre boyunda, 120 santimetre çapında 130 fore kazığın bölgeye çakılması çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

Projenin 1. etabının yaklaşık 2,5 milyon lira maliyetle gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, proje ve ihale dosyaları hazırlanmakta olan 2. etapta da iki sıra halinde tekrar fore kazık çalışması yapılacağı bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Soğuksu Mahallesi'ndeki heyelan olaylarının önüne geçmek için bütçe imkanları ölçüsünde seferber olduklarını ifade etti.

Bölgedeki heyelanın hastane ve diğer sağlam yapıları da tehdit ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Heyelan olaylarının sık sık yaşandığı bir bölgede yaşıyoruz. Bunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Bölgedeki 1. etap çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından inşallah 2. etap çalışmalarını da sahaya tatbik edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Soğuksu Mahallesi Muhtarı İsmail Yılmaz ise birkaç ay önce meydana gelen toprak kayması sonucu birkaç evin yıkıldığını belirterek, yürütülen çalışmalardan dolayı Gümrükçüoğlu'na teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile