Büyükşehir Buzun Kralı

Büyükşehir Buzun Kralı

Buz Hokeyi Federasyonu 2010 yılı faaliyet programında yer alan Kulüplerarası Minikler ve Yıldızlar Buz Hokeyi Ligi maçları sona erdi

Buz Hokeyi Federasyonu 2010 yılı faaliyet programında yer alan Kulüplerarası Minikler ve Yıldızlar Buz Hokeyi Ligi maçları sona erdi. Yıldızlar Liginde Erzurum Büyükşehir Belediyespor şampiyon olurken, Erzurum Gençlikspor ikinci Palandöken Gençlikspor ise üçüncü oldu. Minikler Liginde ise birinciliği Erzurum Büyükşehir Belediyespor şampiyonluğu kazanırken, Okyanus Spor Kulübü ikinci, Atatürk Üniversitesi ise üçüncü oldu.
Minikler Liginin son haftasında oynanan maçlarda Büyükşehir Belediyespor, Polisgücü'ne bir düzine gol atarak salondan 12-0 galip ayrıldı. Tören de Buz hokeyi Başkanı Serhat Enyüce de sporculara birer kol saati hediye etti.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı açıklamada, "Buz Hokeyi Takımımız Türkiye minikler şampiyonluğunu, Büyüklerde ise Bölge şampiyonu olarak Doğu Anadolu birincisi olmayı başardı. Türkiye şampiyonasının en büyük favorisi olarak görülen buz hokeyi takımlarımıza büyük önem veriyoruz. Buz hokeyi, alt yapısı olmayan ve kimsenin tanımadığı yeni yeni oturmuş bir spor.olmasına rağmen biz çocuklarımızla oluşturduğumuz takımla büyük başarılar elde ettik. Bundan sonra da alt yapıya yönelik sporcu yetiştirme çalışmalarımıza hızla devem etmekteyiz Şu anda 30 genç, 30 büyük, 28 yıldız, 25 minik sporcuyla faaliyetlerimize devam ediyoruz" dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak. 2011'e yoğunlaştıklarını belirten Başkan Küçükler, kayak sporuna çok ciddi anlamda önem verdiklerini dile getirdi.
Küçükler daha sonra şunları kaydetti; "Kayak sporunda sporcularımız bundan sonra daha başarılı sonuçlar alacaklardır. Önümüzdeki yıl şehrimiz için önemli olan Kış Olimpiyatları yapılacak. Kayak sporunu tabana yaymak, geniş kesimleri bu işe dahil etmek gerekiyor. Bizde bunun çalışmalarını yapıyoruz. Erzurum'un, 2011 Kış Oyunları sayesinde, Avrupa'nın en önemli kış turizm merkezlerinden birisi haline gelecektir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile