Büyüksehir Can Dostlar Için Mama Üretiyor

Büyüksehir Can Dostlar Için Mama Üretiyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi 2022 yilindan bu yana can dostlar için mama üretimini araliksiz sürdürüyor. Bu çerçevede mama üretim tesisinde kamu kurum kuruluslari, özel tesebbüslerin yemeklerinden artan gidalar, balik hali ve mezbaha artiklarindan kompost teknoloji kullanilarak mama üretimi gerçeklestiriliyor. Böylelikle can sokak hayvanlarinin beslenmesine önemli bir katki saglaniyor.

Önemli tasarruf saglaniyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi faaliyete geçirdigi mama üretim tesisinde bugüne kadar 15 bin 577 kg mama üreterek hem belediye bütçesinde önemli bir tasarruf sagliyor hem de can dostlarin saglikli bir sekilde beslenmesini sagliyor. Büyüksehir Belediyesi 2022 tarihinden bugüne kadar 15 bin 557 kg. mama üretimi gerçeklestirilen tesis sayesinde kilogram fiyati yaklasik 85 TL olan mama fiyati 7,62 TL’ye mal ediliyor ve önemli bir tasarruf saglaniyor.

Sokak hayvanlari için mama üretim ünitesinde 500 kilogram atiktan 12 saatte yaklasik 200 kilogram mama üretiliyor. Elde edilen mamalar Büyüksehir Geçici Hayvan Bakimevinde ve beslenme odaklarinda sokak hayvanlari için kullaniliyor. Tesiste 2022 yilinda 10 bin 882 kg. 2023 yilinda 4 bin 675 kg olmak üzere toplamda 15 bin 557 kg mama üretimi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile