Büyüksehir'de Ev Sahipliginde Bisiklet Turizmi Çalistayi Düzenlendi

Büyüksehir'de Ev Sahipliginde Bisiklet Turizmi Çalistayi Düzenlendi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde sehrin turizm potansiyelini gelistirmek amaciyla “Gaziantep Bisiklet Turizmi Çalistayi” düzenlendi.

Tarihi, kültürü, cografyasi ve mutfagiyla turizmde büyük bir potansiyel vaat eden Gazi sehirde Büyüksehir Belediyesi öncülügünde turizm çesitliligini arttirmak amaciyla çalismalar sürüyor.

Temiz ve çevreci ulasim olarak ön plana çikan bisikletin kullaniminin yayginlasmasi için altyapi yatirimlari yürüten Büyüksehir Belediyesi, turizm potansiyeli olusturmak amaciyla Gaziantep Bisiklet Turizmi Çalistayi kapsaminda birçok ayri kurumu bir araya getirdi.

Bisiklet turizmi her açidan sunumlarla incelendi

Türkiye Turizm Gelistirme Ajansi (TGA) ile Güneydogu Anadolu Turistik Otelciler ve Isletmeciler Dernegi (GATOD) is birliginde düzenlenen çalistayda, önemli bir büyüme imkani barindiran bisiklet turizminin Gaziantep’e katacaklari degerlendirildi. Çalistaya, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ve ilgili birimlerinin yetkilileri, TGA temsilcileri, GATDO Baskani ve üyeleri, EuroVelo Türkiye Temsilcisi, TÜRSAB ve GARO Baskanlari katildi.

Çalistayda kurumlar bisiklet turizminin her yönüyle hazirladiklari sunumlarla degerlendirdi. Gazi sehrin bisiklet turizmi konusunda olumlu ve olumsuz yanlari ele alindi.

Avrupa Birligi ülkeleri basta olmak üzere turizmde dünyada önemli bir trend haline gelen bisiklet turizmi, Yesil Sehir Gaziantep’in, turizm altyapisinda çevreci yönüyle önemli bir yer bulmasi yönünde çalismalar yapilmasi hedefleniyor.

“Dünya sehirlerinin diliyle konusmazsak sehrin rekabet etme gücünü koruyamayiz”

Çalistayin açilisinda konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gazi sehrin ekolojisini temiz bir sekilde gelecek nesillere aktarilmasi için insanin yasam kalitesini merkeze alan çalismalari hayata geçirdiklerini belirterek, “Ulastirmada hemen hizli bir sekilde filolarimizi gençlestirdik. Su anda hidrojenli otobüse geçmek için büyük bir çalisma yapiyoruz. Eger biz Köln Belediyesi’nin, Paris Belediyesi’nin, Barselona Belediyesi’nin diliyle konusamazsak bu sehrin rekabet etme gücünü koruyamayiz. Almanya’da bisiklet yolunda 7’den 70’e herkes bisiklet kullaniyorsa, bizim de bunu yapmamiz gerektigini düsündük. Bisiklet yollarina baktik 150 kilometrelik bisiklet yolunun su anda 79 kilometresini tamamladik. Bu 150 kilometrelik hatti hizli bir sekilde tamamlayacagiz” dedi.

“Bisikleti yasamin bir parçasi haline getirmemiz gerekiyor”

Baskan Sahin, konusmasinin devaminda bisikletin insan sagligi ve obezite ile mücadeledeki önemini yapilan uluslararasi arastirmalarla örneklendirerek, “Su anda biz engellilerin dünya bisiklet yarismasini yapiyoruz. 7’den 70’e herkesin bisiklet yolunu kullandigi bir dünya istiyoruz. Çocuklarin bisiklet yolu kullanmasi için bisikletin güvenilir olarak kullanilir hale gelmesi lazim. Bu masa çok önemli. Eger bu bir spor araciysa sporlarin en güzeli. Eger bu bir ulasim araciysa ulasimlarin en güzeli. Bugün bindigimiz her araba havayi, suyu, topragi kirletiyor. Bisikleti yasamin bir parçasi haline getirmemiz gerekiyor. Bisiklet yesil ulasimdir, saglikli yasamdir. Daha temiz bir dünya, daha saglikli bir dünya için bunu birlikte basaracagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile