Büyüksehir'den Gençlere Bir Tesis Daha

Büyüksehir'den Gençlere Bir Tesis Daha

Bursa’da gençlik ve spor projeleriyle gençlerin aktivite alanlarini genisleten Büyüksehir Belediyesi’nin, Yenibaglar Mahallesi’ne kazandirdigi Gençlik ve Spor Merkezi törenle hizmete açildi.

Kültür merkezleri, millet kiraathaneleri, spor tesisleri, yeni kütüphaneler, sosyal, kültürel, sanatla ilgili ve sportif etkinliklerle özellikle genç nüfusa genis bir yelpazede hizmet sunan Bursa Büyüksehir Belediyesi, gençler için ayricalikli bir tesisi de Yenibaglar Mahallesi’ne kazandirdi. Gençlik ve Spor Merkezi bünyesinde hali saha, 400 metrekare park, yürüyüs parkuru ve toplamda 200 metrekare iki katli idari bina bulunuyor. Toplam kullanim alani 420 metrekare olan idari binada alt katta sahaya hizmet verecek soyunma odalari, antrenör odasi, çay ocagi ve ortak kullanim alanlari bulunuyor. Binanin üst katinda ise 140 metrekare alanli kütüphane ve ders çalisma alanlari, idari ofisler ve ortak kullanim alanlari yer aliyor. Bina çevresine 600 metrekare sert zemin olusturulurken, bahçe düzenlemeleri ve otoparki ile gençlerin bulusma noktasi olacak merkezde ayni zamanda haftanin belirli günlerinde diyetisyen ve psikolojik danismanlik hizmetleri de verilecek. Bölgeye deger katacak olan Yenibaglar Gençlik ve Spor Merkezi’nin açilis törenine, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yani sira Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, meclis üyeleri, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Gençlik projeleri kiymetli

Törende konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, belediyeciligin yol, su, kanalizasyon, sosyal ve kültürel tesisler yapan bir kurum olarak bilinmesine ragmen aslinda dogumdan ölüme kadar hayatin tüm asamalarina dokunan bir kurum oldugunu söyledi.

Özellikle gençlik basligini tasiyan projelerin çok kiymetli oldugunu belirten Baskan Aktas, gençlerin bu ülkenin gelecegi oldugunu ifade etti.

Gençlerin alacagi vazifelerin degil iyi yetisebilmelerinin, hayata güzel hazirlanmalarinin degerli ve kiymetli oldugunu kaydeden Baskan Aktas, Bursa’nin genç nüfus yogunlugu açisindan en yogun sehirlerden biri oldugunu hatirlatti. Bursa’da ana okuldan üniversite düzeyine kadar 700 bine yakin ögrencinin bulundugunu anlatan Baskan Aktas, bu nedenle dönem basinda belirlediklerin 6 konu basligindan bir tanesinin de gençlik oldugunu vurguladi.

Yüzlerce gençlik projesi

Ele aldiklari ‘gençlik’ konu basliginin altini dolduracak yüzlerce projeye imza atmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Baskan Aktas, “Yenibaglar Gençlik ve Spor Merkezi de onlardan bir tanesi. Gençlik merkezleri ve millet kiraathanelerinde gençlerimiz ders çalisabiliyor, ücretsiz internet imkâni buluyor ve kütüphane hizmetlerinden kolayca faydalanabiliyor. Deniz kampi, izcilik kampi ve doga kampi gibi etkinliklerle gençlerimizin ve ögrencilerimizin yaz tatillerinde ve kis sürecini daha iyi degerlendirmelerine imkân sagliyoruz. Atölye çalismalari, senlik, festival, gezi programlari, moral aksamlari ve konserlerle gençlerin zamanlarini iyi geçirmelerini sagliyoruz. Üniversiteye hazirlanan gençlere deneme kitapçigi, soru bankasi dagitimlari ve YKS kurslari imkani sagliyoruz. Yine 5 bin üniversite ögrencimize ve 5 bin de meslek lisesi ögrencimize burs imkani sagliyoruz. Bu projemiz Türkiye’ye örnek oldu ve birçok sehir bunu yapmaya basladi.

Halk üniversitemiz BUSMEK marifetiyle farkli branslarda gençlerin meslek edinmelerine yönelik egitimler veriyoruz. Aldiklari egitimlerle hayatlarina deger katiyorlar. Gençlerle alakali türlü türlü faaliyetleri hayata geçirmeye çalisiyoruz” dedi.

Gelecege yatirim

Bursa’da 7’den 77’ye her kesimin sporla bulusmasi için gayret gösterdiklerini dile getiren Baskan Aktas, “Gençlere yapilan yatirimin ülkenin gelecegine yapildigini biliyoruz. Artik ilçe belediyeleri de Büyüksehir Belediyesi de gençleri önceliyor. Gençlerin hayatina deger katmaya ve hayata daha iyi hazirlanmasina vesile oluyor. Bu tesisimizde de gençlerimiz için her türlü teferruati düsündük. Burasi yakin zamanda ari kovani gibi vizir vizir olacak. Gençlerimizle beraber burasi senlenecek. Ders çalisanlar, imtihana hazirlananlar, internetten istifade etmek isteyenler ücretsiz çay ve kahve ikramiyla bu mekandan yararlanacak. Diyetisyen ve psikolojik danismanlik hizmetleri de verilecek. Bununla ilgili bir yas kisitlamasi söz konusu degil. Mahallenin hanimefendi ve beyefendileri bu hizmetten yararlanabilir. Hayirli ugurlu olsun. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Yeni bir sehir

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar da, Hamitler, Günestepe, Yunuseli ve Yenibaglar’in ilçenin ve sehrin gelisim bölgesi oldugunu dile getirdi. Yogun yapilasmanin oldugu ve modern sehirlesmenin ortaya çiktigi bölgede 150-160 bin kisilik yeni bir sehir kuruldugu anlatan Dündar, bölgenin Bursa’nin planli sehri, gelisen bölgesi ve gülen yüzü oldugunu anlatti. Planli sehircilikte belediye hizmeti üretmenin de kolay oldugunu söyleyen Dündar, “Eski bir mahallede park yapmak için ciddi oranda kamulastirmaya para veriyoruz. Bir parkin imalatinin 8 katini kamulastirmaya veriyoruz. Ancak onun 8’de bir oranini imalata veriyoruz. Böyle olunca kamunun daha fazla is yapmasi engellenmis oluyor. Bu tür yerlerde ise zaten yer elde edilmis. 8’de bir orani imalata kullaniyorsun, diger kalan para baska yatirimlara gidiyor. Genis cadde ve sokaklari, Büyüksehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin yapmis oldugu sosyal donati alanlari ve tesisleriyle de modern Bursa ortaya çikiyor. Bu tesisi sadece Yenibaglar degil, tüm bölge kazandi. Tüm gençlige hayirli olsun” dedi.

Yenibaglar Mahalle Muhtari Adil Gökçe, modern bir tesisi bölgeye kazandirdigi için Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Baskan Alinur Aktas ve protokol üyeleri tarafindan kurdele kesilmesiyle tesis hizmete açildi. Baskan Aktas ve beraberindekiler daha sonra tesisleri gezerek yapilan çalismalari inceleyip gençlerle sohbet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile