Büyüksehir'den Hijyen Seferberligi

Büyüksehir'den Hijyen Seferberligi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi depremin etkilerinin yogun hissedildigi Nurdagi ve Islahiye’de hijyen sartlarinin saglanmasi için ilçelerde bulunan havuzlari dus ve hamama dönüstürüyor, çamasirhaneler kuruyor.



Kahramanmaras’ta yasanan siddetli depremler sonrasi Nurdagi ve Islahiye’de çalismalarini yogunlastiran Büyüksehir Belediyesi, salgin hastaliklarin baslamamasi ve kisisel temizligin saglanmasi için havuzlar dusa ve hamama dönüstürülüyor. Vatandaslarin rahatlikla kullanacagi alanlarda ayrica çamasirhaneler kurulacak.

Büyüksehir Belediyesi olusturulan çadir kentlerde ve konteynirda yasayan vatandaslar için hijyen kitleri olusturdu. Kitler kisisel temizlik için gerekli olan dis macunu ve firçasi, deterjan, tirnak makasi ve taraktan olusuyor.

“Bu büyük afeti tek yürek tek bilek dayanismayla asacagiz”

Konu hakkinda kisa bir açiklamada bulunan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, ilçelerde temizlik ihtiyaçlarinin giderilmesi gerektigini söyleyerek, “Ekiplerimiz çamasirhane kuruyor, yüzme havuzlarimizi hamam ve duslara çeviriyor. Bölgedeki çadirlarimiza kisisel temizlik esyalari, dis firçasi, deterjan, tirnak makasi, taraktan olusan bir insanin ihtiyaci olan ne varsa olusturdugumuz hijyen setlerini dagitiyoruz. Günlük bu ihtiyaçlari karsiladikça bu büyük musibeti tek yürek tek bilek dayanismayla asacagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile