Büyüksehir'den Korkuteli Yukarikaraman Mahallesi'ne Kapali Devre Sulama Sistemi

Büyüksehir'den Korkuteli Yukarikaraman Mahallesi'ne Kapali Devre Sulama Sistemi

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Korkuteli Yukarikaraman Mahallesi’ne de Kapali Sistem Sulama Tesisi yapiliyor. Ilk etabi tamamlanan proje çerçevesinde mahalleye yaklasik 5 bin metre isale hatti dösenerek damlama sulama sistemine geçilecek. Vahsi sulama sisteminin sona ermesiyle bölgede hem ürün çesitliliginin hem de çiftçinin ekonomik refahinin artmasi hedefleniyor.



Iklim degisikligine bagli olarak kuraklik sorunuyla mücadele etmek ve vahsi sulamanin önüne geçmek için çalismalarina devam eden Antalya Büyüksehir Belediyesi, kapali sulama sistemleri kuruyor. Bu sayede su kaynaklarina sahip çikarken, daha fazla alan sulanarak üretimin ve gelirin artmasina katki sunuluyor. Bu çerçevede Korkuteli Yukarikaraman Mahallesi’ne de Kapali Sistem Sulama Tesisi yapiliyor. Kapali devre sulama sistemiyle yillardir vahsi sulama yöntemi ile sulama yapan, su yetersizligi nedeniyle çiftçilerin kâbusu haline gelen sulama suyu sirasi beklemeleri son bulacak.

Kisa sürede verim artti

5 bin metrelik hattin 2 bin metresi üç aylik bir çalismayla tamamlanirken, çiftçiler de bahçeleri ve tarlalari için damlama sulama borularini dösedi. Sulama sisteminin etkilerini kisa sürede gördüklerini söyleyen üreticiler, sebze meyveleri ihtiyaç duydugu an sulayabildikleri için verimin arttigina dikkat çekti.

5 bin metre isale hatti döseniyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Tarimsal Yapilar ve Sulama Sube Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen proje hakkinda bilgi veren Ziraat Mühendisi Merve Günes Bahsi, “Yillardir çözüme kavusturulamayan vahsi sulama yöntemiyle sulama yapildigi için bölgede asiri su kaybi yasaniyordu ve sulama suyu yetersizligi çiftçilerin adeta kâbusu haline gelmisti. Baskan Muhittin Böcek’in yerelden kalkinma ilkeleri çizgisinde Korkuteli Yukarikaraman köyü kapali sistem sulama tesisi yapimina baslamis bulunuyoruz. Kapali sistem sulama tesisi ile yaklasik 5 bin metre isale hatti dösenerek 500 dekar tarim arazisinin sulama suyu ihtiyacini karsilamis olacagiz” dedi.



Sulama suyu sirasi son buluyor

Korkuteli Yukarikaraman Muhtari Faruk Bahsi yillardir vahsi sulama ile çiftçilik yapmaya çalistiklarini belirterek söyle konustu: “Muhittin Baskanimizin tarima desteklerini çok iyi biliyoruz. Müracaat ettik sesimizi duydu. Bizim buralarda ilkel yöntemlerle sulama vardi. Bu proje bitti mi bunlarin hepsi geride kalacak. Bu sistem olmadan önce 15 günde bir sulama sirasi geliyordu. Bu sürede de ürünlerde verim kaybi oluyordu. Su anda herkesin ihtiyaci karsilaniyor. Sulama suyu sirasi beklemeyecegimiz için meyve agaçlarina da sebzelere de ihtiyaç oldugu zaman su verebilecegiz. En büyük problemimiz suydu Baskan sesimizi duydu su problemimizi çözdü”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile