Büyükşehir'den Mudanya'ya Yüzme Havuzu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelyalı Mahallesi'nde yaptırılacak olan Mudanya Yüzme Havuzu'nun inşaatına ilk harcı, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile birlikte attı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelyalı Mahallesi'nde yaptırılacak olan Mudanya Yüzme Havuzu'nun inşaatına ilk harcı, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile birlikte attı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Bursa Yolu üzerinde gerçekleştirilen kapalı yüzme havuzu temel atma töreninde, Büyükşehir Belediyesi olarak Mudanya'nın yanında olduklarını ve ilçenin kalkınması için gereken çalışmaların hızla sürdürüldüğünü kaydetti. Mudanya'ya güzel bir tesis daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Altepe, "Mudanya, Bursa'nın vitrini, sahili ve vizyonudur. Mudanya'nın nefes alması ve ilçenin değerlerinin ortaya çıkarılması için Mudanya'ya büyük önem veriyoruz. Eksiklerin giderilmesi önceliğimizdir. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Mudanya bir turizm noktası olma yolundadır" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya'da yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları anlatan Altepe, toplamda 2 bin metrekarelik bir alana sahip olacak yüzme havuzuyla ilgili olarak, "Mudanya'ya büyük önem veriyoruz. Türkiye'nin birçok ilinde olmayan bir tesis Mudanya'ya yapılıyor. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu gerek ucuz maliyeti ve gerekse kısa sürede yapılacak olması sebebiyle örnek bir proje. Birçok ile göre en modern yüzme havuzu konumunda olan havuzun projesini, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü başka yerlerde uygulamak üzere bizden aldı" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak spora büyük önem verdiklerini aktaran Altepe, bu sebeple birçok noktaya yaya mesafede spor alanları yapıldığını hatırlattı. Altepe, yüzme havuzunu en kısa sürede tamamlayacaklarını da belirterek, "Hedefimiz Bursa'da tüm halkın kullandığı tesisler yapmaktır. Mudanya Yüzme Havuzu, 300 metrekarelik alan üzerinde hizmet verecek. Tesisin 5 ay içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Tesisi diğer tesisleri de yapan Engin Çelik firması yapıyor. Temennimiz gününden önce bu tesisi Mudanyalı vatandaşlarımızın hizmetine açmaktır" şeklinde konuştu.
Devlet Bakanı Faruk Çelik de Mudanya'nın sadece Bursa'nın değil, İstanbul ve diğer illerden gelen vatandaşların da ilgi odağı olduğunu belirtti. Mudanya'ya yapılan hizmetlerin hangi düzeyde olursa olsun yetersiz olduğunu kaydeden Çelik, "Bugüne kadar Mudanya'nın geçmişinde yapılan işler, ilçenin geleceği düşünülmeden yapılmıştır. Mudanya zaman kaybetti. Eğer 20-30 yıl önceden gelecek düşünülerek, çalışmalar sağlıklı bir şekilde planlansaydı, bugün Mudanya'nın çehresi daha farklı olabilirdi" ifadelerini kullandı.
Mudanya'ya hizmetlerin devam edeceğine işaret eden Çelik, "Sağlıklı yönetimler vaat ettiğini yapan, vaatte bırakmayan yönetimlerdir. Bugün temeli atılan bu tesisi, ocak ayında açalım diyoruz. Bu durum vizyon açısından önemli. Altepe ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün, halka karşı sorumluluklarından dolayı takdire şayan çalışmalarını izliyoruz" dedi.
Çelik, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine de değinerek, dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Yunanistan gibi birçok Avrupa ülkede karamsarlık var. Türkiye bu karamsarlıklar içinde parlayan bir yıldız konumunda. Bizler hem genel hükümet olarak hem de yerel yöneticiler olarak atılması gereken adımlara devam ediyoruz. Demokrasinin Türkiye'deki hak arama yollarının daha üst düzeyde korunması yatırımları da arttırır. Bu sebeple 12 Eylül'de 'evet' deyin" şeklinde konuştu.
Törene, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ile çok sayıda Mudanyalı katıldı. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, Bakan Çelik ve protokol üyeleriyle birlikte temele ilk harcı döktü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile