Büyükşehir'den Otistik Çocuklara Destek Sürüyor

Büyükşehir'den Otistik Çocuklara Destek Sürüyor

Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Cengizhan Soneren, "Eğitim faaliyetimizin hedefi, çocukların yeteneklerini tanıyarak öz güven kazanmaları ve toplumsal yaşama entegrasyonu" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, İncek’te 3 villa ve arsasını 30 yıllığına kullanım hakkı verdiği Otizm Vakfı’na desteğe, elektrik, su ve doğalgaz giderlerini karşılayarak devam ediyor. Vakıf’ta uygulanan özel eğitim programıyla, otizmli çocuklara öz bakım ve yaşam becerisi kazandırılıyor. Otistik çocukların sosyal yaşama entegrasyonunu sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Otizm Vakfı ile başlattığı ortak proje kapsamında, İncek’te 17 Mart 2014’te açılışı yapılan tam donanımlı Otizm Vakfı İncek Yaşam Merkezi, Ankara’da yaşayan, özel eğitim ve ilgi isteyen otistik çocuklar için çok önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi’nin, projeyle ilgili katkılarına ilişkin şunları kaydettiler:

Büyükşehir Belediyesi, İncek’te 8 dönümlük arsasını, üzerindeki 3 villayla birlikte 30 yıllığına Otizm Vakfı İncek Yaşam Merkezi’ne tahsis etmişti. Merkez’in tefrişini yapan Büyükşehir Belediyesi, halen elektrik, su ve doğalgaz giderlerini de karşılıyor. Ayrıca binanın bazı fiziksel ihtiyaçları ve çevre düzenlemeleri konusunda destek sağlayarak, bu hassas proje ortaklığının gereklerini yerine getiriyor.”

“Hedef, çocukların yeteneklerini tanıyarak öz güven kazanmaları ve toplumsal yaşama entegrasyonu”

Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Cengizhan Soneren de Büyükşehir Belediyesi’nin arsa ve bina tahsisi ile tefrişinin ardından eğitime başlayan Otizm Vakfı İncek Yaşam Merkezi’nde, ilk aşamada çocuklara öz bakım ve yaşam becerisi kazandıracak bir eğitim programı uyguladıklarını dile getirdi. Soneren, “Eğitim faaliyetimizin hedefi, çocukların yeteneklerini tanıyarak öz güven kazanmaları ve toplumsal yaşama entegrasyonu” değerlendirmesinde bulundu.

Her çocuğa bir eğitimci

Soneren, otistik çocukların, karşılaştıkları ses, davranış ve çeşitli etkiler karşısında çok farklı tepkiler gösterdiklerini, bu nedenle bir arada eğitim görmelerinin mümkün olmadığını belirterek, otizmli her çocuğun, özel bir uzman öğretmen eşliğinde ve seviyesine uygun özel eğitime tabi tutulduğunu bildirdi.

Özel olarak hazırlanan eğitim programı kapsamında, eğlence ve eğitimin bütünleştiği sosyal aktivitelere katılan çocuklara yeni beceriler kazandırıldığını ifade eden Soneren, “ ‘OTİZM, Ahşaba Yeniden Can Veriyor’ temasıyla kurduğumuz ahşap atölyesinde, çocuklarımız el becerilerini ve yaratıcılıklarını nasıl geliştirdiklerini, ortaya koydukları eserlerle gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

Merkezde birebir eğitim yöntemiyle eğitilen çocuklar, sosyal aktivite programlarında da hem eğleniyor, hem de özel yeteneklerini tanıyarak yeni beceriler kazanıyorlar. Merkezde verilen hizmetin bedeli, kar amacı düşünülmeden, verilen programa uygun şekilde öğrencinin katılım süresi dikkate alınarak belirleniyor.

Hizmete girdiği günden itibaren, 3-7 yaş, 7-11 yaş ve 11 yaş üstündeki otizmli çocuklara tam ve yarı zamanlı olarak eğitim verilen Merkez’e halen 35 çocuk devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile