Büyüksehir'den 'Özel Gereksinimli Bireyler Için Afet Hazirligi' Semineri

Büyüksehir'den 'Özel Gereksinimli Bireyler Için Afet Hazirligi' Semineri

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Afet Isleri Daire Baskanligi tarafindan Özel Gereksinimli Bireyler Için Afet Hazirligi konulu seminer düzenlendi.

Kamu kurum kuruluslari ve Sivil Toplum Kuruluslari ile is birligi içerisinde çesitli konularda egitimler düzenleyen Kayseri Büyüksehir Belediyesi, afetlere karsi gerekli hazirliklar ve tedbirler kapsaminda da egitim ve seminerlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda, kentte yasayan tüm vatandaslarin afetlere karsi bilinç düzeyini arttirmayi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi Afet Isleri Daire Baskanligi, engelli bireyleri de unutmadi. Büyüksehir Belediyesi Afet Isleri Daire Baskanligi tarafindan Özel Gereksinimli Bireyler Için Afet Hazirligi konulu seminer düzenlendi.

Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere Afet Isleri Daire Baskani Gonca Arin, seminer konusmacisi Prof. Dr. Onur Kurt, Büyüksehir Belediyesi personelleri ve Sivil Toplum Kuruluslarinin arama kurtarma ekipleri ile vatandaslar katildi.

Katilimcilarin, engelli bireylere afet hazirligi nedir, nasil yapilir, asamalari nelerdir, bir engelli bireyin afete hazirlanmasi için neler yapmasi gerekir gibi konularinda fayda saylayabilecekleri bilgi, beceri ve donanimi kazanmalari hedeflenen seminerde, Prof. Dr. Onur Kurt katilimcilara önemli bilgiler verdi.

Öte yandan, Büyüksehir Belediyesi Afet Isleri Daire Baskanligi’nca düzenlenen egitim ile seminere katilan personellerin bir engelli vatandas ile bulusarak afet hazirligi yapmasi planlaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile