Büyüksehir'den Personele E-Devlet Kapisi Hizmet Sunumu

Büyüksehir'den Personele E-Devlet Kapisi Hizmet Sunumu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilçe belediyelerinin e-devletteki hizmet sayisini artirmak ve kamu kurumunun daha nitelikli kullanmasi amaciyla belediye personeline e-Devlet Kapisi sunumu gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesi Bilgi Islem Daire Baskanligi koordinasyonunda, Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen hizmet sunumuna, Büyüksehir ve ilçe belediyelerde görevli personel katildi.

Büyüksehir Belediyesi Bilgi Islem Daire Baskanligi, TURKSAT yetkilileri ile birlikte personele e-Devlet Kapisi ile ilgili bilgiler verildi.

Programda, e-Devlet Kapisi’nin kurulmasi, isletilmesi ve yönetilmesi ile görev ve sorumlulugunun 2006 yilinda Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan TÜRKSAT’a verildigi, e-Devlet Kapisi’nin 18 Aralik 2008 tarihinde 22 e-hizmet ile kullanima açildigi ifade edildi.

2020 yili itibariyle e-Devlet Kapisi’nin kurulmasi ve yönetilmesinin Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi tarafindan koordine edildiginin belirtildigi sunumda, e-devlet hizmetlerinin ortak bir noktadan kullaniciya hizli ve güvenli bir sekilde sunuldugu platform oldugu anlatildi.

Yapilan sunumda, katilimcilara kamu kurumunun daha nitelikli ve çok sayida e-devlet hizmetini daha kisa zamanda gelismesine katkida bulundugu bilgilerine yer verildi.

Ayrica programda, e-Devlet Kapisi’nin amacinin kamu kurumlarinin e-Devlet hizmetlerini, vatandaslara, isletmelere, kamu kurumlarina güvenlik, tek noktadan ve etkin sekilde sunmak oldugu ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile