Büyüksehir'den Saglikli Sehirlesme Adimlari

Büyüksehir'den Saglikli Sehirlesme Adimlari

Bursa’nin en büyük ilçelerinde biri olan Inegöl’de saglikli dönüsümün saglanmasi maksadiyla hazirlanan ‘Yeni Inegöl Projesi’nde çalismalar sürüyor.

Büyüksehir Belediyesi, Inegöl ilçesine nefes aldiracak olan ‘Yeni Inegöl Bölgesi’nde altyapi çalismalarini sürdürüyor. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, AK Parti Inegöl Ilçe Baskani Mustafa Durmus ve meclis üyeleriyle birlikte ‘Yeni Inegöl Bölgesi’ndeki faaliyetleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldi. 17.5 milyon TL’lik altyapi çalismasinin yapildigi ve Akhisar-Huzur mahallelerini kapsayan Yeni Inegöl Bölgesi’nde, 27 kilometre atik su ve yagmur suyu hatti dösendi. Akhisar-Karalar içme suyu terfi istasyonu manevra odasi ve pompalari yenilenirken, 2 adet içme suyu kuyusu açildi ve 10 bin metre içme suyu hatti ilavesi yapildi.

Yeni Inegöl’de dönüsüm sürüyor

Bahar aylarinda ekonomik canlanmayla birlikte insaat sektöründe gelisim yasanacagini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, her sene nüfusu artan Inegöl ilçesinde de bu hareketliligin hissedilecegini belirtti.

Bu potansiyeli de ‘Yeni Inegöl’ diye tabir edilen Akhisar, Huzur ve Baykoca mahalleleri üçgenindeki bölgenin karsilayacagini ifade eden Baskan Alinur Aktas, “Bu bölgedeki yol ve altyapi çalismalari hizli sekilde devam ediyor. Bölgede konutla ilgili dönüsüm ve gelisim projeleri olan ilgili kisilere çagrida bulunuyorum. Konuyla alakali gecikmesinler. Akhisar-Huzur mahallelerinde su ana kadar 17.5 milyon TL’lik altyapi çalismasi yapildi. Bu kapsamda 27 kilometre atik su ve yagmur suyu hatti dösendi. Avrupa Yatirim Bankasi’ndan aldigimiz kaynakla, bölgenin tamamini kapsayacak sekilde 47,22 milyon Euro maliyetli içme suyu hatti, 20,28 milyon Euro maliyetli yagmur suyu ve atik su hatti yapilacak. Bütün bölgeyi besleyebilmek adina 3 adet 10 bin metreküplük içme suyu deposu yapilacak” dedi.

“Yeni Inegöl, mevcut Inegöl’ü de rahatlatacak”

Bölgede planlanan 40 kilometrelik yeni imar yollari kapsamindaki çalismalari da anlatan Baskan Aktas, “Ilk etapta 11 kilometrelik kisim için toplam 475 bin metreküp kazi ve dolgu çalismasi yapilacak. Çalisma kapsaminda; 30 metre genisligindeki 750 metre, 40 metre genisligindeki 2 bin 200 metre yol açildi. 55 bin metreküp kazi yapildi, 78 bin ton malzeme kullanildi. Çalismalar devam ediyor. Inegölspor tesisleri de bu yil tamamen burada konuslanacak. TOKI’nin üçüncü etabi yapiliyor. Yeni konutlar var. Bunlar bölgenin canlanacaginin isaretidir. Akhisar ve Huzur’la baglantinin saglanmasi için yol çalismalari da sürüyor. Burada yerlesmeyi düsünen vatandaslarimiz, altyapi ve üstyapi olarak taleplere cevap verebilecek konumda oldugumuzu bilsin. Yeni Inegöl, mevcut Inegöl’ü de rahatlatacak. ‘Yillarin projesi’ dedigimiz çalismanin degeri, 30-40 sene sonra daha iyi anlasilacaktir. Bunu gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Çalismalarda emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile