Büyüksehir'den Türkiye'ye Örnek Uygulama

Büyüksehir'den Türkiye'ye Örnek Uygulama

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, personellere yönelik toplu is sözlesmesinde saglikli yasam için Türkiye’ye örnek, tesvik edici kararlar alindigini açikladi. Buna göre Büyüksehir Belediyesi personelleri sigarayi biraktiginda 5 gün fazladan izin alacak, bisikletle ise geldiginde ise maasi aylik 50 lira daha fazla yatacak.

Gaziantep Büyüksehir Belediye Meclisi’nin 2021 Haziran Ayi Dönem Toplantisi’nin Birinci Birlesimi Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in baskanliginda toplandi. Meclis toplantisi sonunda Büyüksehir Belediye Baskan Fatma Sahin yaptigi açiklamada HAK-IS Konfederasyonu’na bagli Hizmet-Is Sendikasi ve Öz Güven-Sen Sendikasi ile belediye bünyesinde hizmet veren GAZIAGAÇ, GAZIBEL, GAZIKÜLTÜR ve Gazi Danismanlik’a bagli sirket personelleri için yapilan Toplu Is Sözlesmesi’nde isçinin sagligini düsünerek sigarayi birakan veya içmeyen isçilere yillik 5 gün daha fazla izin kullanma imkani verildigini, belediyeye araç ile degil bisikletle gelen çalisanlara ise aylik 50 lira daha fazla yatirildigini söyledi.

Baskan Sahin konusmasinda meclis üyelerine fikir ve önerilere açik olundugunu, uygulamanin kapsaminin daha da gelistirilebilecegini aktardi.

“Aldigimiz kararlar isçilerimizin saglikli yasamasi için”

Baskan Sahin, mecliste yaptigi konusmada Büyüksehir Belediyesi’nin bir aile oldugunu vurgulayarak, “Bu ailede kardeslerimizin saglikli çalismasi, aliskanliklari bizim için çok önemli. Burada motive edecek sekilde, sigara birakana 5 gün izin verilmesi, bisikletle belediyeye geliyorsa ona aylik 50 TL fazladan para verilmesine yönelik toplu is sözlesmesi imzalandi. Bunu da daha çok çogaltabilir, sizden gelecek öneriler dogrultusunda bu çalismayi güçlendirebiliriz. Bu uygulamadan muradimiz isçimizin sagligi, saglikli yasamasi. Aldigimiz kararlarin bunu güçlendirmeye yönelik olmasini istedik” dedi.



Meclis Toplantisi’nda yürütülecek yeni projeler hakkinda da sunumlar yapildi, geçtigimiz günlerde sonuçlanan Anit Yarismasi hakkinda Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Erdem Güzelbey tarafindan bilgi verildi.

GASKI Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise sehirde yürütülen aritma tesisi çalismalari ve altyapi faaliyetleri hakkinda açiklamalarda bulundu, meclis üyelerinin sorularini yanitladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile