Büyüksehir Destekliyor, Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Büyüksehir Destekliyor, Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Bursa’da kirsal kalkinma hedefiyle çiftçiye her alanda önemli destekler saglayan Bursa Büyüksehir Belediyesi, simdi HAGEL araciligiyla Gemlik ilçesinde 125 çiftçiye, toplam 250 top damlama su borusu dagitti.

Bursa’da kirsal kalkinmanin saglanmasi amaciyla fide-fidan temininden kaliteli üretimin saglanmasina, ekipman desteginden ürünlerin satis ve pazarlamasina kadar her alanda çiftçilere katki sunan Büyüksehir Belediyesi, özellikle su kaynaklarinin daha verimli kullanilmasini saglayacak bir destege daha imza atti. Büyüksehir Belediyesi, Bursa Ili Hayvanciligi Gelistirme Birligi ve Gemlik Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile ortaklasa gerçeklestirilen proje kapmasinda, Gemlik ilçesine bagli muhtelif mahallelerde 125 çiftçiye 250 top damlalikli su borusu dagitimi yapildi.

Arazimize sahip çikmaliyiz

Gemlik Ilçe Tarim Müdürlügü önünde düzenlenen törende konusan Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Fethi Yildiz, Bursa’nin her geçen gün tarimda, kültürde, sanatta ve sosyal faaliyetlerde daha fazla öne çikan illerden biri oldugunu söyledi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin çiftçinin ve köylünün de her zaman yaninda oldugunu ve üzerine düseni yaptigini belirten Yildiz, “Ekipler tarafindan ilçe ilçe gezilerek üreticilerimizin eksik ve ihtiyaçlari tespit ediliyor. Bu yönde de destekler saglaniyor. Bugün de Gemlik’te ihtiyaca binaen damlama sulama ekipmanlari dagitiliyor. Suanda en büyük sikintilarimizdan birisi, tarimsal arazilerin hemen nakde çevirmek için satilmasidir. O arazileri har vurup harman savuruyoruz. Sonra o sattigimiz arazilerde isçi oluyoruz. Arazilerimize sahip çikmaliyiz. Bu konuda Büyüksehir Belediyesi olarak üzerimize düseni yapmaya haziriz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik çalismalar yaptigimiz gibi tarimla iç içe olan vatandaslarimiz için de çalisiyoruz. Projemiz tüm sehrimize ve ilçemize hayirli olsun” dedi.

Kaynaklar verimli kullanilmali

Törene katilan Gemlik Kaymakami Hasan Göç de Ilçe Tarim Müdürlügü’nün hazirladigi ve Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin maddi destek sagladigi projenin tüm ilçe halkina hayirli olmasini diledi. Suyun artik dünyada en çok aranilan kaynak oldugunu ifade eden Göç, “Nüfuslar hiz artiyor. Dünya da bu nüfusu beslemek zorunda. Elimizdeki kit kaynaklari daha verimli kullanmaliyiz. Gemlik de Bursa’nin ve Türkiye’nin tarimda marka bölgelerinden birisidir. Çok kiymetli Gemlik zeytinine sahibiz. Daha az emekle daha fazla verim saglamak bu katkilarla mümkün olacaktir. Projede emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Hayirli, ugurlu olsun” diye konustu.

Hem tasarruf hem kalite

Bursa Il Tarim Müdürü Ibrahim Acar da dünyada sürekli artan nüfusla orantili olarak gida ihtiyacinin da arttigina dikkat çekti. Tarimda en önemli faktörlerden birinin sulama suyu olduguna vurgu yapan Acar, “Küresel isinmadan dolayi kaynaklar da azalmakta. Gida ihtiyaci sürekli artiyor ama kaynaklar da azaliyor. Kaynaklari daha etkin ve daha verimli kullanmamiz gerekiyor. Sag olsun Büyüksehir Belediyemizin finansman destegi sagladigi projemiz ile 125 çiftçimize, 500 dekar alan için geçerli olacak sistemlerin dagitimini yapiyoruz. Bu sistem suyun tasarruflu kullanilmasinin yaninda, bitkinin ihtiyaç duydugu anda su verilmesinden dolayi kalitenin de artmasini sagliyor. Ilçe müdürümüze bu projeyi hazirladiklari için ve Büyüksehir Belediyemize de finans destegi için tesekkür ederim” dedi.

Gemlik Ziraat Odasi Baskani Ercan Barutçuoglu da tarimsal üretimle ugrasanlarin her zaman desteklenmesi gerektigini hatirlatarak, destekleri nedeniyle Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile