Büyüksehir Halk Danslari Gösteri Ekibi Çalismaya Basladi

Büyüksehir Halk Danslari Gösteri Ekibi Çalismaya Basladi

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin 14-30 yas arasindaki gönüllü gençlerden olusturdugu Halk danslari gösteri ekibi çalismalara basladi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi’na bagli Gençlik Hizmetleri Sube Müdürlügü tarafindan 14-30 yas arasindaki gönüllü gençlerin katilimiyla olusturulan ‘Halk Danslari Gösteri Ekibi’ çalismalarina basladi.

Ekip, Antalya Stadyumu altindaki Atatürk ASFIM’de çalisiyor. Alaninda uzman egitmenler tarafindan haftada üç gün verilen egitimler sonunda Halk Danslari Gösteri Ekibi hem çesitli etkinliklerde gösteri yapacak hem de yarismalara katilacak.

Tüm yöresel oyunlar oynanacak

Halk Oyunlari Egitmeni Sedat Uygur, hedeflerinin iyi bir topluluk olusturmak oldugunu ifade ederek, “Anadolu’nun tüm yörelerine ait halk danslarinin egitimini verecegiz. Egitimlerimize temel adim çalismasiyla basladik. Önemli günlerde ya da açilislarda sahne alabilecek bir gösteri ekibi hazirlayacagiz. Gençlerimiz yetenekli, pandemiden dolayi insanlar hareket etmeyi sosyallesmeyi özlemis” dedi.



Ögretmenden ögrenciye genç ekip

Ekip üyelerinden ögretmen Fatma Sarioglu ise “Halk oyunlarini izlemekten ve oynamaktan keyif aliyorum. Burada kendimi gelistirmek ve böyle güzel bir etkinligin içinde yer almak istedim” ifadelerini kullandi.

Manavgat’ta ögretmenlik yapan Kadriye Balkiç, “Uzun yillar Teke yöresi oynadim. Hem kültürümüzün önemli bir degeri olan halk oyunlarini devam ettirmek hem de ögrencilerimize bu degeri kazandirmak sevdirmek istiyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile