Büyüksehir Hastane Çevrelerinde Hassas Çalisiyor

Büyüksehir Hastane Çevrelerinde Hassas Çalisiyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi ‘Önce Yaya Güvenligi’ sloganiyla özellikle sehirdeki hastanelerin çevrelerinde çizgi ve uyari tabelasi uygulanmasi konusunda hassas çalisiyor.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, kent ulasimini daha güvenli ve güçlü hale getirmek için çalisiyor. Ekipler, merkezde ve 16 ilçede yayalara öncelik verilmesi ve güvenli alanlarin olusturulmasi için mesai harciyor. Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi’ne (YOL-BAK) bagli Trafik Sube Müdürlügü ekipleri bu çerçevede birçok noktada es zamanli olarak uygulama yapiyor.

‘Önce Yaya Güvenligi’ sloganiyla sehrin en islek noktalarinda yaya geçidi ve uyari tabelalari hazirlayan ekipler, Sakarya’da yaya trafigini en güvenli hale getirmek için yogunlasti. Sehirde yer alan hastanelerin çevresinde bu konuya ayri bir hassasiyet gösteriliyor. Hasta, hasta yakinlari ve saglik personelinin rahat bir ulasim saglamasi için yaya geçidi sayilari artiriliyor, çizgiler ise yenileniyor.

Ayrica hastane çevrelerine ‘Önce Yaya’ yazilari ve yaya geçidi olduguna isaret eden tabelalar yerlestiriliyor. Bu çerçevede Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi (SEAH) ile birlikte Sakarya Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi, 106 Yatakli Acil Durum Hastanesi’nin yer aldigi saglik kampüsü çevresinde islemler tamamlandi. YOL-BAK’tan yapilan açiklamada, “Sakarya’mizin daha güvenli ve güçlü bir ulasim agina sahip olmasi ve yayaya öncelik veren bir sehir olarak anilmasi için çalismalarimiza hiz verdik. Kent genelinde yaya geçidi ve tabela yenileme islemlerimizi gündüz-gece sürdürüyoruz. Mesaimiz yaz sezonu boyunca devam edecek” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile