Büyüksehir Ile Cumhuriyet Bassavciligi Arasinda Egitim Is Birligi Protokolü Imzalandi

Büyüksehir Ile Cumhuriyet Bassavciligi Arasinda Egitim Is Birligi Protokolü Imzalandi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ile Kayseri Cumhuriyet Bassavciligi arasinda ‘Egitim ve Iyilestirme Faaliyetlerine Iliskin Is Birligi Protokolü’ imzalandi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ve Kayseri Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz arasinda imzalanan protokol ile egitim alaninda is birligi gerçeklestirilecek.

Kayseri’de vatandaslara hizmet yelpazesini genisletmek ve çesitlendirmek için zaman zaman çesitli kurum ve kuruluslarla is birligi protokolüne imza atan Baskan Büyükkiliç yönetimindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, bu kez de Kayseri Cumhuriyet Bassavciligi ile ortaklasa olarak ‘Egitim ve Iyilestirme Faaliyetlerine Iliskin Is Birligi Protokolü’ yapti.

Baskanlik makaminda gerçeklesen is birligi protokol törenine Baskan Büyükkiliç’in yani sira Kayseri Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz, Cezaevi Savcisi Ahmet Ihsan Koç, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Cenani Ayaydin, KAYMEK A.S. Müdürü Denizhan Burhan Çanakpinar katildi.

Is Birligi Protokol Töreni’nde yaptigi konusmada Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi’nin bünyesindeki KAYMEK’in meslek edinme kurslari ile Kayseri’de 141 alanda ders veren bir kurulus oldugunu ifade ederek, “KAYMEK’imiz sayin valimizin deyimiyle altinci üniversite olarak aniliyor. Binlerce insana dokunuyor ve onlarin hem egitim almasini hem de donanimli olmasini, meslek edinmesini sagliyor. Sonrasinda da o meslegi Milli Egitim Müdürlügü ile isbirligi halinde sertifikalandiriliyor ve ihtiyaci olan yerlerde is ararken, kullanmasini saglamaya çalisiyoruz. Bu anlamda da yaptigi çalismalar takdir topluyor” dedi.



“Insanlarin Egitimli, Kültürlü ve Donanimli Olmasi Bizim Için Çok Önemli”

Cezaevinde olan vatandaslarin hem zamanini degerlendirme, hem meslek edinme ve sosyal proje kazandirma anlaminda is birligi halinde çalisma yaptiklarini dile getiren Baskan Büyükkiliç, söyle konustu:

“Tabi ki yine cezaevinde olan kardeslerimizin hem zamanini degerlendirme, hem de meslek edinme, hem onlara sosyal proje kazandirma düsüncesinde de isbirligi halinde çalisma yapiyoruz. O açidan da KAYMEK Huzur Çinari Aile Danismanlik ve Rehberlik Merkezimiz, Spor A.S. marifetiyle degisik etkinliklere imza atiyoruz. Oralarda gerekli çalismalari yapiyoruz. Su anda da degerli bassavcimiz ile bunun protokolünü imzaliyoruz. Yapilan çalismalarin hayirli, ugurlu olmasini temenni ediyorum. Insanlarin egitimli, kültürlü, donanimli ve vasifli olmasi bizim için çok önemli. Emegi geçenlere tesekkür ederken, bizlere güvenen degerli bassavcimiz ve kiymetli ekibine çok tesekkür ediyorum.”

Kayseri Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz ise Kayseri merkez ve Bünyan ilçesinde 6 ceza infaz kurumu oldugunu, bu ceza infaz kurumlarinda yaklasik 5 bin 500 hükümlü ve tutuklunun barindirildigini hatirlatti.

Hükümlü ve tutuklular için kurslar düzenlediklerini ifade eden Korkmaz, sözlerini söyle sürdürdü:

“Hükümlü ve tutuklularimizin gerek islahi gerekse tahliyeleri sonrasi hayata hazirlanmalari noktasinda zaman zaman bizim meslek edindirme varsa meslegini gelistirme anlaminda kurslarimiz açilip, devam etmektedir. Milli Egitim Bakanligimiz ve Il Milli Egitim Müdürlügümüz ile bizim bu konuda çalismalarimiz belli düzeyde devam ediyor. Ancak yazin okullarin tatile girmesiyle birlikte hükümlerin egitiminde aksamalarin meydana gelmemesi ve kurslarin devamliligini saglamak adina Büyüksehir Belediyemiz ile görüsmemiz oldu. KAYMEK üzerinden bu kurslarin devami için bu konuda hazirlik yapildi, Sayin Baskanimizin uygun görmesiyle bu is resmiyet kazandi. Yardimlasma protokolümüzü Büyüksehir Belediyemiz ile imzalamis olduk. Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum, kendi arkadaslarimizi da tebrik ediyorum.”

Bassavci Korkmaz, yapilacak hizmetin ve kurslarin hayirli olmasini, devlete, millete güzellikler getirmesini temenni etti.

Protokol imza töreninde günün anisina fotograf çekimi yapildi.

Egitimleri Büyüksehir KAYMEK Gerçeklestirecek

Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) tarafindan gerçeklestirilecek egitimler ile hükümlülerin, çesitli branslarda egitim alarak hem meslek edinmeleri hem de hayata tutunmasi saglanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile