Büyüksehir'in 13'Üncü Kütüphanesi Yolda

Büyüksehir'in 13'Üncü Kütüphanesi Yolda

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in Kayseri’yi kütüphaneler sehri yapma hedefiyle Büyüksehir Belediyesi bünyesinde bulunan kütüphanelere bir yenisi daha ekleniyor. Büyüksehir Belediyesi’nin 13’üncü kütüphanesi olacak Yakut Semt Kütüphanesi çok yakinda hizmet vermeye baslayacak.

Kayseri’yi ‘kütüphaneler sehri’ yapma yolunda gayretlerini sürdüren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla, Yakut Mahallesi’nde bir kütüphane hayata geçirilecek.

Okuyan ve okutan sehir Kayseri

Baskan Büyükkiliç’in Kayseri’yi kütüphaneler sehri yapma hedefi ve ‘okuyan ve okutan sehir’ anlayisiyla, Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilecek olan 13’üncü kütüphane, Kocasinan ilçesi Yakut Mahallesi sakinlerine hizmet verecek. Yapim ve tefrisat çalismalarina baslanan Yakut Semt Kütüphanesi, çok yakinda hizmet vermeye baslayacak.

Büyüksehir, 12 kütüphane ile kitap kurtlarinin hizmetinde

Baskan Büyükkiliç’in Kayseri’yi kütüphaneler sehri yapma hedefi dogrultusundaki çalismalarini hiz kesmeden sürdüren Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin kent genelindeki 12 kütüphanesi, ögrenciler ile dolup tasiyor. Merkez Halk Kütüphanesi basta olmak üzere Gevher Nesibe Halk Kütüphanesi, Sezai Karakoç Kütüphanesi, Sehir Kütüphanesi, Beyazsehir Halk Kütüphanesi, Ziya Gökalp Semt Kütüphanesi, Argincik Semt Kütüphanesi, Mevlana Kütüphanesi, Erkilet Kütüphanesi, Halit Özkaya Kütüphanesi, Fuat Attaroglu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu ile ve Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi Millet Kiraathanesi Kütüphanesi olmak üzere 12 kütüphanesi ile hizmet veriyor.

Büyüksehir ve bakanlik is birligi ile Yesilhisar Ilçe Halk Kütüphanesi de hizmet veriyor

Ayrica, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin is birligiyle hayata geçirilen Yesilhisar Ilçe Halk Kütüphanesi de hizmet vermeye devam ediyor. Yesilhisar Ilçe Halk Kütüphanesi’nde güncel yayinlar bölümü, süreli yayinlar, ödünç verme birimi bulunuyor. Kitap Kafesi ve Cep Sinemasi bölümleri de olan kütüphanede teras, çati kati ve etkinlik salonu da yer aliyor.

Millet Bahçesi’ne devasa kütüphane geliyor

Öte yandan Türkiye’nin en büyük ve kapsamli millet bahçelerinden Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisinde devasa bir halk kütüphanesi de Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilacak. 6 bin 100 metrekarelik alanda, klasik kütüphane anlayisinin disinda özel olarak tasarlanmis ortak bulusma alanlarini da içeren devasa boyuttaki Il Halk Kütüphanesi insa çalismalarinda sona yaklasildi.

Yeni dönemde de merkez ve ilçelere kütüphaneler kazandirilacak

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in Kayseri’yi kütüphaneler sehri yapma hedefiyle yapilan çalismalar kapsaminda yeni dönemde de sehir merkezinin yani sira ilçeler de kütüphaneler ile donatilmaya devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile