Büyüksehir'in 'Istikbal Istiklale Ses Veriyor' Yarismasinda Dereceye Girenler Belli Oldu

Büyüksehir'in 'Istikbal Istiklale Ses Veriyor' Yarismasinda Dereceye Girenler Belli Oldu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) tarafindan 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabulü konusunda düzenlenen ‘Istikbal Istiklale Ses Veriyor’ Istiklal Marsi Okuma Yarismasi’nda dereceye girenler belli oldu.

Kayseri’de kültür ve sosyal faaliyetleri de yürüten Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Büyüksehir Belediyesi, millî manevi degerlerine bagli, saygili ve donanimli genç nesiller için sürdürdügü hizmetlerini çesitlendirerek arttiriyor. Bu kapsamda düzenledigi yarismalarla da gençlere hitap eden Büyüksehir Belediyesi, bünyesindeki KAYMEK tarafindan, Istiklal Sairi Mehmet Akif Ersoy’un yazdigi ve Türk Milleti’ne armagan ettigi Istiklal Marsi’nin kabulü dolayisiyla ‘Istikbal Istiklale Ses Veriyor’ adli Istiklal Marsi Okuma Yarismasi düzenledi.

Yarismada birbirinden degerli 312 çalisma, toplanan jüri heyeti tarafindan degerlendirilerek, dereceye girenler belirlendi.

Yarismanin amaci ‘Millî manevi degerleri özümsetmek, sehrin degerlerine sahip çikmak’

Basvurulari 9 Ocak 2023 tarihinde baslayip 17 Subat 2023 tarihinde biten yarismada, dereceye giren yarismacilar belli oldu. Milli Egitim Bakanligi tarafindan 12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Etkinliklerinin 2023 Yili Ortak Temasi ‘Âkif ’in Sözü, Cumhuriyetin 100’ü’ olarak belirlenirken, Büyüksehir KAYMEK, ‘Istikbal Istiklale Ses Veriyor’ adiyla Istiklal Marsi Okuma Yarismasi düzenledi.

Yarisma, gençlerin istiklal ruhunu, millî ve manevi degerleri, Istiklal Sairi Mehmet Akif Ersoy’un düsünce dünyasini ve Türk - Islam mefkuresini özümsemelerini, ayni zamanda kadim sehir Kayseri’nin tarihi ve dogal güzelliklerinin farkinda olup sehrin degerlerine sahip çikmalarini saglamak amaciyla düzenlenerek gerçeklestirildi.

Büyüksehir KAYMEK, yogun ilgi gören 6 yarismaya bir yenisini daha ekledi

Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmetlerini yürüten KAYMEK, her yastan vatandasin egitim ihtiyacina yönelik hizmetlerini özveriyle yürüterek egitim, kültür ve sanata verdigi destekle adindan sikça söz ettiriyor. Yetiskinlere yönelik sanatsal, mesleki ve kisisel gelisim kurslari, ögrencilere yönelik akademik ders takviyeleri düzenleyen KAYMEK; sergiler, workshoplar ve seminerlerin yani sira gençlere yönelik düzenledigi ödüllü yarismalarla millî ve manevi degerleri yasatma ve gelecek kusaklara aktarma adina çalismalar yürütüyor. Daha önce düzenlenen ve yogun ilgi gören 6 yarismaya bir yenisini daha ekleyen KAYMEK, gençleri önceleyen ve istiklal ruhunu diri tutan ‘Istikbal Istiklale Ses Veriyor’ Istiklal Marsi Okuma Yarismasi’ni da tertip etti.

Anlamli günde anlamli yarismanin dereceye giren yarismacilari belirlendi

KAYMEK’te gerçeklestirilen, anlamli gündeki anlamli yarismaya, Kayseri il sinirlari içerisinde egitim gören veya ikamet eden 312 genç katilim sagladi. Istiklal Marsi’na hakimiyet, millî mars diline uygun okuma, duygu katma, dekor, seslendirme hizi, beden dili, vurgu, tonlama ve diksiyon gibi kriterler göz önünde bulundurularak basvurular hassasiyetle degerlendirildi. Degerlendirme sonucu 4-11 yas grubu ve 12-18 yas grubu olmak üzere iki farkli kategoride dereceye giren gençlerden birincilere 10” tablet, ikincilere 8” tablet ve üçüncülere 7” tablet; mansiyon olarak üçer kisiye akilli saat armagan edilecek.

Anlamli günde anlamli yarismanin dereceye girenleri söyle oldu:

4-11 Yas Grubu; birinci Havva Geleç, ikinci Rumeysa Gül Karaca, üçüncü Yagmur Ayse Özcan, mansiyon 1 Hanne Ada Çinar, mansiyon 2 Sila Avci, mansiyon 3 Elif Rana Oflaz. 12-18 Yas Grubu; birinci Hayrunnisa Tamer, ikinci Yasemin Cosgun, üçüncü Umut Yalçintekin, mansiyon 1 Gizem Nur Uysal, mansiyon 2 Fatmanaz Ulutas, mansiyon 3 Medine Döndü Koç.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile