Büyükşehir'in Ödüllü Projeleri Türkiye'ye Model Olarak Sunuldu

Büyükşehir'in Ödüllü Projeleri Türkiye'ye Model Olarak Sunuldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda birincilik ödülü alan projeleri tüm Türkiye’ye model olarak sundu.

AK Parti 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda Konya’ya "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler"de birincilik ödülü kazandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bisiklet Yolları ve Mevlana Kültür Vadisi projelerinin sunumunu yaptı. Gazeteci-Yazar Yavuz Donat’ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda iki proje hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, Konya şehir merkezindeki tarihi eserlerin ortaya çıkarılmasıyla ilgili çalışılan Mevlana Kültür Vadisi Projesi’nin 4 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildiğini ve projeye bugüne kadar 200 milyon TL harcandığını kaydetti.

Tarihi Kent Merkezi'nin yenilenmesi konusunda çalışma yapıldığını aktaran Başkan Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Tarihi Bedesten’de 2 bin 687 binanın restorasyonu ve yenilenmesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

2023 HEDEFİ; BİN KİLOMETRE BİSİKLET YOLU Bisiklet yolları yapımını ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasının gerektiğini belirten Başkan Akyürek, yeni yapılan tüm yollara bisiklet yolu yapıldığını söyleyerek, Konya’da bisiklet yolu olmayan cadde yapılmadığını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa bisiklet yolları ile ilgili standartları oluşturarak uyguladıklarını dile getiren Başkan Akyürek, Konya’da şu anda 200 kilometre olan bisiklet yollarında, 2023 hedefinin bin kilometre olduğunu vurguladı. Türkiye’deki ilk uygulamalardan olan "Akıllı Bisiklet" projesinden de bahseden Başkan Akyürek, Konya’da 500 akıllı bisikleti hizmete sunduklarını ve Akıllı Bisikletlerin yaz aylarındaki günlük kullanımının 10 bin kişiyi bulduğunu sözlerine ekledi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile