Büyüksehir'in Sergisine Yogun Ilgi

Büyüksehir'in Sergisine Yogun Ilgi

Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) 2021-2022 egitim-ögretim yilinda egitmenler ve kursiyerler tarafindan hazirlanan 3 bin 917 eserle “Erciyes’in Ihtisamindan Sanatin Zirvesine” Yil Sonu Sergisi, Kayserililerin yogun ilgisiyle karsilasti.



Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç liderliginde kültür sanat alaninda birbirinden önemli hizmetleri hayata geçiren Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin mesleki egitim ve kurslarda lider kurulusu KAYMEK, essiz eserlerin begeniye sunuldugu ve büyük ilgi gören sergilerine bir yenisini daha ekledi. Geçtigimiz hafta resmi programla açilisi yapilan KAYMEK’te egitimi verilen sanat dallarinda kurs alan kursiyerlerin ve egitmenlerin el emegi göz nuru ile yaptigi ürünlerden olusan “Erciyes’in Ihtisamindan Sanatin Zirvesine” KAYMEK Yil Sonu Sergisi, farkli bir konseptle ziyaretçileri kendine hayran birakti.

“ERCIYES’IN IHTISAMINDAN ILHAM ALDIK, SANATIN ZIRVESINE ULASMAYI AMAÇLADIK”

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Bu zamana kadar düzenlemis oldugu birçok sergiyle 100 binlerce vatandasa ulasmis olan KAYMEK’imiz marifetiyle, yeni bir sergiyi daha begeniye sunduk. Erciyes’in ihtisamindan ilham aldik, sanatin zirvesine ulasmayi amaçladik” dedi.

2022 yili içerisinde ülke genelindeki emsalleriyle karsilastirildiginda en çok sayida eserle görsel bir sölene imza atildigini ifade eden Baskan Büyükkiliç, tüm Kayserilileri sergiye davet ederek, “KAYMEK Yil Sonu Sergimizde ziyaretçilerimizi agirlamaya ve övgülerine mazhar olmaya devam ediyoruz. Sergimiz, KAYMEK Göznuru Tesisi’mizde 09.00-22.00 saatleri arasinda siz degerli Kayserilileri bekliyor” diye konustu.

Ayrica sergiyi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi ve KAYMEK A.S. Yönetim Kurulu Baskani Serdar Öztürk de ilgiyle gezerek, emegi geçenlere tesekkür etti.

“SERGI, 3 BIN 917 ADET ESERE EV SAHIPLIGI YAPIYOR”

Kayserililerin yogun ilgisiyle karsilasan sergi, Akrilik Boya Resim, Alüminyum Kabartma Yapimi, Cam El Dekoru, Cam Mozaik (Mozaik), Çeyiz Ürünleri Hazirlama, Dekoratif Örtü Dikimi, Çini Islemeci/Çinici, Tahrirci/Çinici, Çocuk Üst Giysileri Dikimi, Dantel Anglez Yapimi, Davul Derisinden Aksesuar Yapimi, Kösele Çanta Yapimi, Saraciye Kesimci, Dekoratif Ahsap Süsleme, Dekoratif Sepet Örücülügü, Sepet Örücülügü, Dekoratif Tablo Yapimi, Dolgu Oyuncak Bebek Yapimi, Drapaj Teknigi Ile Kadin Etek Dikimi, Hazir Giyim, Kadin Düz Dar Etek Dikimi, Kadin Elbise Dikimi, Kadin Giysileri Kalip Hazirlama, Kadin Model Uygulamali Etek Dikimi, Kadin Üst Giysileri Dikimi, Drapaj Teknigiyle Etek Bluz Elbise, Makinede Düz Dikis, Mekinede Overlok, Ebru, Elde Antep Isi, Elde Kurdele Isi, Elde Maras Isi, Makinede Maras Isi, Elde Tel Sarma, Tel Kirma Yapimi, Elde Türk Isi Yapimi, Filografi, Gümüs Taki Islemeciligi, Hüsn-i Hat, Oya, Igne Oyasi Yapimi, Ipek Kozasi El Ürünleri Yapimi, Kâgit Çiçek Yapimi, Kâgit Rölyef Yapimi, Keçe Yapimi, Kirkyama, Kumas Boyama, Makrome Örgü Yapimi, Taki Tasarimi, Misinali Taki Yapimi, Özel Gün ve Organizasyon Tasarimi, Seramik Biçimlendirme (Hava Yolu Ile Kuruyan), Sis Örücülügü, Sis ve Tig Örücülügü Ile Oyuncak Bebek Yapimi (Amigurumi), Tabii Kumas Çiçek Yapimi, Tezhip ve Yagli Boya Resim gibi 56 el sanati bransinda toplam, Erciyes Dagi’nin rakimindan ilhamla hazirlanan, 3 bin 917 adet esere ev sahipligi yapiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile