Büyükşehir-İşkur Elele

Büyükşehir-İşkur Elele

Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Adana’daki işsizliği azalatmak amacıyla birlikte hareket etme kararı aldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda “İş ve Meslek Danışmanları Toplantısı”nda biraraya gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, Son dönemlerde yapılan başarılı çalışmalar nedeniyle Adana’daki işsizlik oranında önemli düşüş yaşandığını vurguladılar.

Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürü ve Teknik Eğitim Vakfı Adana Şube Başkanı Sait Altıparmak’ın açış konuşmasından Sonra söz alan İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, “Öncelikle bizleri kabul ettiği için Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’a teşekkür ediyorum. Kendisi bizim büyüğümüzdür, abimizdir, başkanımızdır, babamızdır. Allah işini gücünü rast getirsin” dedi.

Zihni Aldırmaz’ın çok önemli hizmetlere imza attığını vurgulayan Meydan, “Çalışmalarını hep birlikte görüyoruz. Bunları tek tek saymaya gerek yok. Ama Akıllı Dokunuş ile hayatımızı çok kolaylaştırdı. Daha önce evime gitmekte zorlanıyordum. Alpaslan Türkeş Bulvarı çıkışında araç kuyruğu neredeyse otobana kadar uzanıyordu. Bu hizmetten Sonra beklemeden evime gidebiliyorum” şeklinde konuştu.

İŞKUR Adana İl Müdürlüğü’nde 90 iş ve meslek danışmanın göreve başladığını, bunların tamamının üniversite mezunu olduğunu, iş ve meslek danışmanlığı eğitimi aldığını kaydeden Haşim Meydan sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün burada size tanıttığımız genç arkadaşlarımız Adana’daki bütün işyerlerini ziyaret ediyor. Bütün işsizlerimizle görüşmeler yapıyor. İşsizlerin bilgi, beceri ve yeteneklerini tespit ederek, onların istihdamı için çalışıyor. İşsizleri işe yerleştirme çabası sarf ediyorlar. Mayıs ayında göreve başladılar. Şu ana kadar 9.300 işyeri ziyaret edildi. 5 bin işsizle görüşüldü. 4285 işyerinden iş talepleri aldılar. Okullar açıldığında da sınıflara gidecekler. Öğrencilerimize doğru ve bilinçli meslek seçme aşamasında yardımcı olacaklar. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye genelinde 1100, Adana’da ise 100 iş ve meslek danışmanı arkadaşımız daha göreve başlayacak. Adana’da ulaşılmayan işsizimiz ve işyerimiz kalmasın istiyoruz. En kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken de, Büyükşehir Belediyemiz ve meslek odalarımızın görüşlerini almayı hedefledik. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizin tecrübenizden yararlanmak, fikirlerinizi almmak istedik. Sizin görüşleriniz bizim için çok önemli. Onun için buradayız”.

İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan ve iş ve meslek danışmanı 90 yeni perSonele “hoşgeldiniz” diyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Adana’da çok önemli işler yapıyor. Pırıl pırıl gençlerle çalışıyor olması da önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeye katkı koymayı çok arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

İşsizlerin iş bulması noktasında üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Zihni Aldırmaz, “İŞKUR önemli işler yapıyor, ancak tanıtım eksikliği olduğunu düşünüyorum. Tanıtım konusunda sizlere destek olmak isteriz. En prestijli bölgelere elektronik panolar yerleştirir, sizin faaliyetlerinizi duyurabiliriz. Böylece işsizlerimizin ve işyeri sahiplerimizin ‘İş ve Meslek Danışmanları’nın faaliyetlerinden ve hizmetlerinden haberdar olmalarını sağlarız. Her işsizimiz kendilerinin birer ‘işsizlik danışmanı’ olduğunu bilmeli. Bu tür faaliyetlerin, toplumun moral değerlerini yükselteceğine inanıyorum. Hükümetimizin, bakanlarımızın, Valiliğimizin, belediyemizin ve İŞKUR Müdürümüzün ortak çalışmaları Sonucu yüzde 19’larda olan işsizlik oranının yüzde 10’lara düşdüğünü biliyorum. Sizinle ortak çalışma Sonucu bu oranı daha aşağıya çekeceğimize inanıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sözlerini şöyle tamamladı; “Hükümetimiz, Bakanlarımız, Sayın Valimiz, Belediyemiz ve İŞKUR işsizlik konusunda bir proje etrafında toplanıp bunu çözmeye çalışıyorsa çok mesafe alınmış demektir. Tekrar ediyorum Büyükşehir Belediyesi olarak her hususta sizin yanınızdayız”.

İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan’ın, “Desteğiniz için teşekkür ederiz. İş garantili kurslarımız var, kursiyer bulamıyoruz. Kaynakçı eğitimine eleman bulamıyoruz. Tanıtım bu açıdan çok önemli” demesi üzerine, Zihni Aldırmaz şunları söyledi; “Tanıtım işini biz yaparız. Küçüksaat, Merkez Park, Atatürk Parkı gibi önemli yerlere panolar yerleştiririz. Buralara on binlerce insan geliyor. Bu panolar sayesinde faaliyetlerinizi duyururuz. Birlikte kurslar, mesleki eğitimler açabiliriz. Tanıtımlarınızı belediye otobüslerimize asabiliriz. Yaptığınız başarılı işleri tüm Adana’ya anlatalım. Gençler de, ‘bizim sorunumuzu burası çözer’ desinler. Başka yerlerde arayışlarda bulunmasınlar. Doğru adrese gelsinler. Bu konularda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile