Büyüksehir KAYBIS Sezonu Açti

Büyüksehir KAYBIS Sezonu Açti

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin ödüllü bisiklet hizmeti KAYBIS, 2022 yili yeni sezonunu açarak saglikli ve hesapli ulasim hizmeti vermeye basladi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in özel önem verdigi bisikletli ulasimin en gelismis adresi olan Kayseri Bisiklet Paylasim Sistemi (KAYBIS), bir yandan bisiklet paylasim sisteminin gelistirilmesi çalismalarini geçeklestirirken diger yandan da bisiklet kullanimini yayginlastirarak saglikli yasama katki sunuyor. KAYBIS, Kayseri’deki 51 adet bisiklet istasyonu, 600 adet özel tasarlanmis bisiklet ile toplam 90 kilometrelik bisiklet yollarinda saglikli ve hesapli ulasim saglamak isteyen vatandaslarin ihtiyacina cevap veriyor.

Kayserililer 2021 yilinda KAYBIS ile 2.9 milyon kilometre kat ederek, adeta dünyanin etrafini 72 kez dolasirken, KAYBIS 2022 yilinda da yeni sezona ‘merhaba’ dedi.

Ulasim konusunda yakit kullanmayan bisikletler ile çevreye karbondioksit salinimi noktasinda büyük avantaj saglayan KAYBIS’te, araba yerine bisiklet kullanimi kilometrede kisi basina yüzde 92 daha az karbondioksit salinimi sagliyor.

Fiziksel aktivite prensibi ile ulasim imkâni taniyan bisikletler, en çok tercih edilen spor ve ulasim araçlari arasinda yer aliyor. 2010 yilindan beri faaliyette olan Kayseri Bisiklet Paylasim Sistemi KAYBIS, vatandaslara hem spor hem de ulasim imkânini en teknolojik bisikletler ve paylasim sistemi ile gerçeklestiriyor.

Uluslararasi Toplu Tasimacilar Birligi (UITP) tarafindan ‘Sürdürülebilir Gelisme Ödülü’ almaya hak kazanan ve 2010 yilinda faaliyetlerine ithal bir sistemle baslayan KAYBIS, 2015 yilina gelindiginde ise yerli bisiklet paylasim sistemini uygulamaya koydu. Bu süreçte ise Kayseri Ulasim A.S tarafindan hayata geçirilen “Akilli Bisiklet Kiralama Sistemi” hem Kayseri’ye hem Türkiye’ye hizmet vermeye basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile