Büyüksehir KAYMEK'in Yaz Okulu Kayitlari Basladi

Büyüksehir KAYMEK'in Yaz Okulu Kayitlari Basladi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, sehir merkezinde ve tüm ilçelerde onlarca tesisle hizmetlerini yürüten, sehirde yenilikçi egitim ve kurslarin adresi olan Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. yaz okulu kayitlarini baslatti.



Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç önderliginde Kayseri’nin dört bir yaninda belediyecilik hizmetlerini aksatmadan sürdüren Kayseri Büyüksehir Belediyesi, egitim ve kültür sanat alanindaki faaliyetlerini de yenilerini ekleyerek araliksiz sürdürüyor. Bu çerçevede merkez ve tüm ilçelerde onlarca tesisle hizmetlerini yürüten KAYMEK, düzenleyecegi Yaz Okulu kurslari için kayitlarini baslatti. KAYMEK, Yaz Okulu programi çerçevesinde ‘Hayat Boyu Ögrenme’ anlayisiyla her yastan vatandasin akademik, kisisel, sosyal, sanatsal ve mesleki gelisimlerine katki sunmak amaciyla 2022 yili yaz döneminde Yaygin Egitim Kurumlari müfredati çerçevesinde egitimler verecek. Yaz Okulu 4 Temmuz 2022 tarihinde baslayip 26 Agustos 2022’de sona erecek.

KAYMEK, Sanat ve Mesleki Egitim Kurs Merkezlerinde düzenlenecek kurslara ek olarak Isaret Dili Jargon Egitimi ve Meddata Hastane Otomasyon Sistemi gibi yeni kurslar da düzenlenecek. Ayrica “150 Yilda 150 Proje” çerçevesinde düzenlenecek olan “Turizm Personeli Yetistirme Kurslari”nda Santralist, Ön Büro Elemani, Rezervasyon Elemani, Seyahat Isletmeciligi Gelistirme ve Uyum Egitimi, Özel Turizm Rehberligi ile sehrimizin turizm sektörüne kalifiye personel yetistirilecek. Sanat ve Mesleki Egitim Kurs Merkezleri, 5’i yeni olmak üzere toplam 46 bransta 8 tesiste yetiskinler için yaz kurslari düzenleyecek. Kurslarin sonunda katilimcilara kursun içerigine göre MEB onayli sertifika veya KAYMEK Katilim Belgesi verilecek. Ayrica Sanat ve Mesleki Egitim Kurslarina katilan kursiyerler için sergiler ve seminerler gibi sanatsal ve kültürel etkinliklere de yer verilecek.

KAYMEK Gençlik Merkezlerinde 8. Sinifa geçmis olan ögrencilere, LGS’ye hazirlik çerçevesinde müfredata uygun bir sekilde Türkçe ve Matematik kurslari verilerek ögrencilerin dönem içerisindeki hazir bulunusluklari desteklenecek. 12. sinifa geçmis ve lise mezunu olan ögrencilere, YKS’ye hazirlik çerçevesinde müfredata uygun bir sekilde yogunlastirilmis Türkçe ve Matematik dersleri verilerek ögrencilerin sinav için ön hazirliklari desteklenecek. 8-14 yas grubundaki gençlere Kur’an-i Kerim ve Degerler Egitimi verilerek millî ve manevi yönden güçlü; vatan, millet ve tarih suuru gelismis, topluma faydali, erdemli bireyler yetistirilecek. Ayrica, 8-14 yas grubundaki gençlere sunulacak olan Tarih Okumalari, Türk Islam Bilginleri, Akil Oyunlari, El Sanatlari ve Robotik Kodlama gibi derslerle onlarin motivasyona dayali ögrenim gerçeklestirmeleri hedefleniyor.

Öte yandan kurslarin yani sira düzenlenecek Bilim Merkezi gezisi, doga yürüyüsü, sinema etkinligi, kültür gezisi, buz pateni ve yüzme etkinlikleri gibi aktiviteler ve Kizilay, Yesilay, Emniyet Müdürlügü ve Itfaiye tarafindan verilecek seminerler, ögrencilerin eglenirken ögrenmesini saglayacak.

Merkez ve tüm ilçelerde düzenlenecek, ögrencilerin okul derslerine ve sinavlarina yönelik destekleyici kurslarin yani sira Ebru, ahsap boyama, kumas boyama, gitar ve baglama egitimleri ve okçuluk, yüzme, voleybol, futbol, badminton, oyun salonu etkinlikleri ile gençlerin sanata ve spora ilgisi arttirilacak.

Vatandaslar, birçok alanda egitim, kültür ve sanat ihtiyacina cevap verecek olan KAYMEK’in yaz kurslarina ücretsiz kayit islemlerini www.kaymekonline.com adresini ziyaret ederek gerçeklestirebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile