Büyükşehir, Kışa Hazırlanıyor

Büyükşehir, Kışa Hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğiyle mücadeleyi daha etkin kılmak amacıyla, kaymakamlıklar tarafından vatandaşlara dağıtılan kömürlerden numune almaya başladı.

Özellikle kış aylarında yoğunlaşan hava kirliliğini minimum seviyede tutmak, insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçmek amacıyla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, denetimleri sıkı tutuyor. Kirlilikle mücadelenin etkin olabilmesi için sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da kontroller yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, 2012-2013 kış sezonuna hazırlık olarak, vatandaşlara kaymakamlıklar tarafından dağıtılan kömürlerden numune almaya başladı.

Hava kirliliği önleme çalışmaları kapsamında 2011-2012 kış sezonunda toplam 453 adet kömür deposu ile 1030 adet kömürlü merkezi sistem apartmanın üçer kez denetlendiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Ayrıca, 3 devriye ekibi ile 377 adet şikayeti değerlendirerek ilgililere gerekli önlemleri aldırdık. İl Mahalli Çevre Kurul Kararları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik ve genelgeler çerçevesinde 62 adet kömür deposundan numune aldık. Numuneleri, analiz için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından uygun bulunan laboratuvarlara gönderdik. Analiz sonuçları yürürlükteki standartlara uymayan 22 adet firma ile satış izin belgesi olmadan satış yapan 13 firmaya toplam 520 bin TL. para cezası uyguladık. Ayrıca apartmanlarda kaloriferlerin eğitimli kişilerce yakılması, baca ve kazan temizlikleriyle bakımlarını düzenli olarak yapılmasını da düzenli olarak kontrol ediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki hava kirliliği değerlerini Alsancak, Bornova, Güzelyalı, Karşıyaka, Şirinyer, Çiğli ve Bayraklı’daki 7 adet sabit hava kirliliği ölçüm istasyonu ile tespit ediyor. Hava kirliliği ölçüm istasyonları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ölçüm sistemine entegre olduğundan, istasyonlara ait anlık veriler Bakanlık’ın www.havaizleme.gov.tr adresli web sitesinden izlenebiliyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile