Büyüksehir Kütüphanelerine Vatandaslardan Yogun Ilgi

Büyüksehir Kütüphanelerine Vatandaslardan Yogun Ilgi

Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Mugla’ya kazandirdigi en önemli yatirimlarindan olan Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler bilginin de merkezi olmaya devam ediyor. Mugla Büyüksehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkes Mugla Tarih Kitapligi ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklasik 35 bin yazili esere ev sahipligi yapan Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erisim imkani veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaslar yararlanirken, kayitli üye sayisi da 3 bin 891 okuyucuya ulasti. Bugüne kadar yaklasik 100 bin kisinin ziyaret ettigi kütüphanelerden 57 bin 389 kitapta üyeler tarafindan ödünç alindi.

Banka emeklisi Namik Öner’de kitap okumak için haftada 3-4 gün kütüphaneye geldigini, evdeki ortamdan daha huzurlu bir sekilde kitap okuyabildiklerini söyledi.

Kütüphaneye iki çocugu ile gelen Deniz Çelik de okullar kapandiktan sonra kütüphaneye haftada iki defa gelmeye basladiklarini söyledi ve kütüphaneden ve okuma seferberliginden çok memnun olduklarini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile